פחזניות במילוי קרם וניל

פחזניות במילוי קרם וניל

פחזניות בעיניי הן קינוח מושלם,
הן רכות, מלאות בקרם מתוק וקליל ומצופות בשכבה נדיבה של שוקולד מריר… מי יכול לסרב להן?
הפחזניות מאוד קלות להכנה, ולא דורשות יותר מידי מאמץ או חומרים מיוחדים, אך בכל זאת משאירות רושם על האורחים.
אם אין לכם מיקסר, אין שום מניעה להכין את הפחזניות בצורה ידנית, בעזרת כף עץ פשוטה בלבד.
{ זה אמנם קצת יותר עבודה, אבל על הדרך תשרפו קצת קלוריות 🙂 }
 הבאתי לכם שלושה סוגי מילויים טעימים במיוחד. בחרו את זה שאתם הכי אוהבים.

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 1 כוס מים
  • 100 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • 4 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • למלית הוניל:
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • 500 שמנת מתוקה
  • לציפוי:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה

שלבי הכנת המתכון

  1. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את המים עם החמאה, הסוכר והמלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שמקבלים בצק אחיד וחלק.
  2. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים את המיקסר למשך של 2 דקות עם הבצק, עד שהבצק מתקרר מעט.
  3. לאחר שהבצק התקרר מוסיפים ביצה אחת ונותנים למיקסר לעשות את העבודה עד שהביצה נבלעת היטב בתערובת והתערובת אחידה. ממשיכים כך לביצה השנייה, השלישית והרביעית. בכל פעם מוסיפים ביצה אחת בלבד.
  4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר חלק רחב.
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזלפים מהבצק עיגולים בגודל הרצוי לכם עם מרווחים ביניהם.
  6. אופים בחום של 160 מעלות כ-20 דקות. פותחים את דלת התנור וממשיכים לאפות עוד 5 דקות נוספות עם דלת פתוחה. מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לפחזניות להצטנן.
  7. בינתיים מכינים המלית לבחירתכם: לקרם וניל: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה יחד עם האינטסנט פודינג וניל, החלב והסוכר עד לקצפת יציבה. לקרם חלבה: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה אחת יחד עם 2 כפות סוכר ו2 כפות ממרח חלבה עד שמתקבלת קצפת יציבה. לקרם קפה: מקציפים במיקסר את שמנת מתוקה יחד עם 3 כפות סוכר וכף אבקת נס קפה מומסת בכף מים רותחים עד לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף.
  8. מכינים את הציפוי: בקערה קטנה ממיסים את השוקולד המריר יחד עם השמנת המתוקה ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
  9. מרכיבים את הפחזניות: פותחים עם סכין את הפחזניות בעדינות ,אך משאירים את הפחזנית שלמה. מתחילים לזלף פנימה את הקרם שבחרתם בנדיבות. סוגרים את הפחזנית ומזלפים על הפחזניות את ציפוי בעזרת כפית ומעבירים למקרר. בתיאבון.
מתכון פחזניות

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.