פחזניות בטעם סניקרס

פחזניות בטעם סניקרס

פחזניות הן הקינוח המושלם!
בצק טעים ממולא בהמון קרם ומצופה בשוקולד… עונג צרוף.
הפעם שיחקתי קצת עם הטעמים ויצא שילוב מנצח!
שילוב טעמים מושלם של קרם חמאת בוטנים מתקתק עם שוקולד חלב ורוטב טופי  משגע עם שברי בוטנים פריכים מעל.
מה עוד אפשר לבקש?
תהנו.

מצרכים למתכון

  • לפחזניות:
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 1 כוס מים
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כוס קמח
  • 4 ביצים גודל L
  • לקרם חמאת בוטנים:
  • 3-4 כפות גדושות חמאת בוטנים
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה פרווה
  • לציפוי שוקולד:
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 1-2 כפיות שמן סויה ( לדלל מעט את השוקולד שיהיה נוח לזילוף )
  • לרוטב טופי:
  • 1 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות גדולות
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה חמימה
  • קורט מלח
  • בוטנים קצוצים קלויים לקישוט

שלבי הכנת המתכון

  1. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את המים עם החמאה, הסוכר והמלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שמקבלים בצק אחיד וחלק.
  2. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים את המיקסר למשך 2 דקות, עד שהבצק מתקרר מעט.
  3. לאחר שהבצק התקרר מעט מוסיפים את הביצה אחת אחת בכל פעם עד שהביצה נבלעת היטב בתערובת והתערובת אחידה.
  4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר חלק רחב. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזלפים מהבצק פחזניות בגודל קטן-בינוני עם מרווחים ביניהם.
  5. אופים בחום של 160 מעלות כ-20 דקות בתוכנית טורבו. פותחים את דלת התנור וממשיכים לאפות עוד 5 דקות נוספות עם דלת פתוחה. מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לפחזניות להצטנן.
  6. הכנת הקרם חמאת בוטנים: מקציפים את השמנת המתוקה עם חמאת הבוטנים עד לקצפת יציבה ( קורה מאוד מהר ) . חותכים את הפחזניות באמצע ומזלפים פנימה את הקרם.
  7. הכנת הציפוי: ממיסים במיקרוגל שוקולד חלב עד להמסה מלאה. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מזלפים מעל הפחזניות עם כפית.
  8. מכינים את הרוטב טופי: בסיר קטן מחממים את הסוכר עד שנוצר קרמל. מוסיפים את החמאה מהר ומערבבים עד להמסה. מוסיפים מלח ושמנת ומכבים מיד את האש בכדי לא לשרוף את הקרמל. מערבבים לתערובת חלקה.
  9. מזלפים עם כפית מעל כל הפחזניות מעט מהטופי . מפזרים מעל בוטנים קצוצים קלויים.

 

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.