פטריות ממולאות בגבינה

פטריות ממולאות בגבינה

מתכון נהדר ומהיר הכנה לכל אוהבי הפטריות והגבינות.

זוהי מנה צמחונית נהדרת ומפנקת.
את סוג הפטריות ניתן לחליף בפטריות שמפניון, או כל סוג אחר שאתם אוהבים.
תהנו.

מצרכים למתכון

  • 2 סלסלות פטריות פורטבלו
  • למלית:
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת ( אני השתמשתי בגבינה צהובה 9%)
  • 150 גבינת פטה עיזים מגוררת
  • 100 גרם גבינה בולגרית מגוררת
  • 4-5 כפות גדושות גבינת שמנת בטעם טבעי 5%
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 כף עלי תימין טריים
  • 1 בצל ירוק קצוץ דק (רק החלק הירוק) או עירית
  • 4-5 כפות פירורי לחם
  • מעט פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 שן שום כתושה (לא חובה)

שלבי הכנת המתכון

  1. בקערה מערבבים את כל סוגי הגבינות המגוררות מלבד גבינת הפרמזן, עד שמקבלים תערובת אחידה.
  2. מנקים את הפטריות בעזרת מטלית יבשה בעדינות ומורידים את הרגליים.
  3. בעזרת הידיים יוצרים קציצות מתערובת הגבינות ומכניסים לפטריות. מפזרים מעל כל פטריה מעט מגבינת הפרמזן המגוררת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. אופים בחום של 200 מעלות כ-10 דקות, עד שהגבינה נמסה והפטריות מתחילות להזהיב מלמעלה.

 

פטריות ממולאות בגבינה

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.