פיצה ביתית משגעת

פיצה ביתית משגעת

פיצה… מי לא אוהב פיצה ?!!?
פיצה ביתית מושלמת ,קלה להכנה, טעימה בהרבה מהפיצה בפיצרייה, עם גבינה איכותית ואמיתית בדיוק כמו שאתם אוהבים !
אין ילד או מבוגר שיכול לסרב לפינוק שכזה.
ברגע שתכינו פעם אחת, לא תחזרו להזמין פיצה מבחוץ.
הפיצה לא דורשת הרבה מאמץ ותמיד אפשר להכין את הרוטב בכמות גדולה ולהקפיא, כך שבפעם הבאה שיתחשק לכם פיצה
במהירות, פשוט מפשירים את הרוטב במיקרוגל וכל מה שנותר לכם לעשות הוא לזרוק את כל חומרי הבצק למיקסר ולתת לו לעשות עבורכם את העבודה.
הכי כיף להזמין חברים הביתה ולהגיש כמה פיצות משפחתיות קטנות עם מגוון תוספות, כך שכל אחד מוצא משולש עם מה שהוא אוהב.
תהנו.

מצרכים למתכון

  • 1/2 קילו קמח
  • 25 גרם שמרית
  • 1 כף סוכר
  • בין כוס לכוס וחצי מים
  • כפית מלח
  • 2-3 כפות שמן זית
  • לרוטב:
  • 6 עגבניות בשלות גדולות חתוכות לקוביות
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית תבלין בזיליקום
  • 1 כפית תבלין אורגנו
  • מלח וסוכר לפי הטעם
  • 4 כפות גדושות של רסק עגבניות
  • גבינת מוצרלה / גבינה צהובה מגוררת

 

שלבי הכנת המתכון

  1. מערבבים את הקמח יחד עם השמרים בקערת המיקסר עם וו לישה.
  2. מוסיפים את הסוכר, המלח ושמן הזית ומערבבים.
  3. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה עד שנוצר בצק חלק ואחיד ( בערך 5-6 דקות לישה ) אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים.
  4. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.מכינים את הרוטב: בסיר מטגנים את השום עד שמתחילים להריח אותו. מוסיפים את העגבניות החתוכות והתבלינים ומבשלים עד להתרככות העגבניות. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
  5. טוחנים בבלנדר סטיק את הרוטב למרקם חלק ומקררים.מוציאים את הבצק התפוחה מהקערה ומוצאים לו את האוויר. מחלקים לשני כדורים שווים וכל כדור מרדדים לפיצה בגודל הרצוי.
  6. מורחים על הפיצה רוטב בנדיבות ומפזרים מעל גבינה.
  7. אופים בחום של 200 מעלות בטורבו על תבנית בתחתית התנור כ-10 דקות או עד שהפיצה זהובה והגבינה נמסה.
  8. חוטפים כוויה בלשון כי אי אפשר להתאפק.

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.