פנקייק מלוח עם סלמון

פנקייק מלוח עם סלמון

לא להיבהל, גם פנקייקס יכולים להיות מלוחים!

החלטתי לפנק אתכם בארוחת בוקר כיפית במיוחד של פנקייקס רכים עם גבינת שמנת, ביצים מקושקשות וסלמון מעושן.

תהנו.

 

מצרכים למתכון

  • 1/2 1 כוסות קמח תופח מנופה ( או קמח רגיל בתוספת שקית אבקת אפייה )
  • 2 ביצים גודל L
  • 1 כוס חלב
  • 50 גרם חמאה מומסת או שמן קנולה
  • מלח לפי הטעם
  • 1-2 כפות עשבי תיבול קצוצים דק לפי הטעם (תימין,בצל ירוק קצוץ דק, עירית וכו' )
  • 4 ביצים גדולות
  • 4-5 כפות שמנת מתוקה
  • מעט חמאה לטיגון
  • 100 גרם דג סלמון מעושן
  • 1 קופסאת גבינת שמנת 30% בטעם טבעי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

שלבי הכנת המתכון

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח המנופה יחד עם המלח.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, החלב והחמאה המומסת .
  3. מוסיפים את תערובת החומרים הרטובים לקערת היבשים ומערבבים בעזרת מטרפה רק עד שנוצרת תערובת אחידה ולא יותר, כי אחרת יצאו פנקייק'ס כבדים.
  4. מחממים מחבת ומרססים בתרסיס שמן . שופכים כמות של בערך 1/4 כוס מהתערובת למחבת לכל פנקייק. כשמתחילות להופיע הרבה בועות קטנות על הפנקייק הופכים אותו וממשיכים לטגן עוד כדקה- שתיים וכך ממשיכים עד שנגמרת כל הבלילה.
  5. בקערה טורפים בעזרת מטרפה את הביצים יחד עם השמנת המתוקה, מלח ופלפל ומטגנים בחמאה עד שמקבלים ביצים מקושקשות לפי מידת העשייה שאתם אוהבים.
  6. מניחים מעל כל פנקייק מעט גבינת שמנת, ביצים מקושקשות וחתיכת סלמון מעושן. מפזרים מעל קצת בצל ירוק קצוץ דק או עירית. בתיאבון.

 

פנקייק מלוח

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.