פסטרמה ביתית מדהימה

פסטרמה ביתית מדהימה

מתכון פשוט מאוד וטעים בטירוף לפסטרמה ביתית שאחרי שתכינו פעם אחת, לעולם לא תקנו יותר בסופר.
הפסטרמה טעימה גם בטמפרטורת החדר וגם קרה בכריכים.
אל תוותרו על שלב ההשרייה. בעבר ניסתי לקצר תהליכים ולוותר על שלב זה, אך הפסטרמה יוצאת יבשה יותר ועם פחות טעמים.
אז גשו למטבח וכבר מחר תוכלו להנות מפסטרמה נפלאה לכל השבוע ( אם תצליחו לא לסיים הכל באותו היום.)

תהנו.

מצרכים למתכון

  • חזה הודו נקבה שלם גדול ונקי
  • למשרה:
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף מלח גס
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • לציפוי:
  • 4 כפות דבש
  • 1 כף פלפל שחור גרוס או לפי הטעם
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מעושנת/מתוקה

 

P1020137-2

 

שלבי הכנת המתכון

  1. מערבבים את כל חומרי המשרה לתערובת אחידה ומניחים בפנים את חזה ההודו. מכסים היטב עם ניילון נצמד ושולחים למנוחה ל24 שעות.
  2. מידי כמה שעות הופכים את חזה ההודו כדי שהמשרה יגיע לכל חלקי החזה.
  3. מוציאים את חזה ההודו מהמשרה ושוטפים היטב.
  4. בקערה מערבבים את כל חומרי הציפוי היטב ומורחים מכל הכיוונים על חזה ההודו.
  5. מניחים את ההודו על רשת בכדי שיצלה בתנור ולא יתבשל בנוזלים של עצמו.
  6. אופים ב 170 מעלות כשעה או עד שחזה ההודו מוכן לכל אורכו.
  7. מניחים לחזה ההודו להתקרר מעט. פורסים דק וזוללים! בתיאבון .

 

פסטרמה ביתית

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.