פשטידת ברוקולי ו-4 סוגי גבינות

פשטידת ברוקולי ו-4 סוגי גבינות

פשידת ברוקולי עשירה עם 4 סוגי גבינות, המון ברוקולי ובצל מטוגן.

פשטדידה מאוד פשוטה להכנה, בריאה וטעימה מאוד!

בתור חובבת ברוקלי מושבעת התאהבתי בה מיד וכך גם כל מי שאכל ממנה.

מצרכים למתכון

  • 1 חבילת ברוקלי טרי או קפוא
  • 1 גבינת חמד 5%  מגוררת (אפשר כל גבינה מלוחה שאוהבים)
  • 2 קופסאות גבינה לבנה
  • 1 שמנת חמוצה
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 1/2 כוס קמח
  • 3 ביצים
  • מעט שמן זית
  • גבינה צהובה מגוררת לפיזור מלמעלה לפי הטעם (לא חובה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

שלבי הכנת המתכון

  1. חולטים את הברוקולי במים רותחים עד שהברוקלי מתרכך ובינתיים מטגנים את הבצלים עד להזהבה.
  2. מערבבים בקערה את כל סוגי הגבינות מלבד הגבינה הצהובה המגוררת, מוסיפים את הביצים, הקמח , הבצל המטוגן, מתבלים במעט מלח ופלפל .
  3. קוצצים גס את הברוקלי ומכניסים לתערובת.
  4. משמנים היטב  עם שמן זית תבנית בקוטר 24  ס"מ , שופכים את התערובת ומכסים בשכבה נדיבה מאוד של גבינה צהובה מגוררת.
  5. אופים בחום של 180 מעלות כ-40 דקות עד שהפשטידה שחומה וריחנית. 
בתיאבון!

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.