פשטידת תרד מושלמת

פשטידת תרד מושלמת

 

פשטידות הן מסוג המתכונים שהכי כיף להכין.
הן תמיד פשוטות וקלות להכנה ולא מלכלכות יותר מידי כלים.
כל אחד יכול להכין, גם אם לא בישל מעולם דבר.
זה ללא ספק מתכון מנצח שתוכלו לארח איתו בקלות בחג השבועות .
כמובן שאת התרד ניתן להחליף בקלות בברוקלי/ כרובית/ קישואים .
תהנו.

 

מצרכים למתכון

  • 2 קופסאות של תרד טרי/ 2 חבילות מדליוני תרד קפואים
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 3-4 שיני שום קצוצות דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה/יוגורט טבעי
  • 3 ביצים
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 200 גרם גבינה בולגרית/ פטה מפוררת
  • 4 כפות גדושות קמח
  • 1 כוס גבינה צהובה מגורדת

P1260524

 

שלבי הכנת המתכון

  1. מטגנים במחבת גדולה את הבצל בחמאה ושמן זית.
  2. כשהבצל הופך לשקוף מוסיפים פנימה את השום ומטגנים עוד מעט.
  3. מוסיפים פנימה את התרד ומאדים עד שהתרד מתרכך. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  4. בקערה מערבבים יחד את כל שאר המרכיבים לתערובת אחידה. מוסיפים פנימה את התרד המבושל ומערבבים היטב.
  5. מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים בחום של 180 מעלות, עד שהפשטידה זהובה. טעים לאכול גם חם וגם בטמפרטורת החדר.

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.