צ'ורוס – הדבר האמיתי!

צ'ורוס – הדבר האמיתי!

הצ'ורוס הם סופגניות מתוקות שמקורן  בספרד, שעשויות מרצועות של בלילה מתוקה המטוגנת בשמן עמוק.
בפעם הראשונה שרציתי להכין צ'ורוס חיפשתי מתכון ברשת והמתכון הראשון שניסתי היה של קרין גורן,
הכנתי את המתכון בדיוק לפי ההוראות ומה שקיבלתי היה פחזניות מטוגנות. לא פחות ולא יותר.
המשכתי לחפש ברשת מתכונים אחרים כדי לקבל את הדבר האמיתי, זה שמקבלים במסעדות לצד כדור גלידה והמון ריבת חלב ולא הצלחתי למצוא.
כל המתכונים שנתקלתי בהם הכילו ביצים וחמאה במינונים שונים והטעם נשאר זהה… טעם של פחזניות.
באחת הפעמים שצפיתי כהרגלי בערוץ האוכל נייג'לה הכינה צ'ורוס.. והפלא ופלא אין במתכון  ביצים וחמאה, מה שהופך את המתכון למאוד חסכוני … והטעם… בדיוק כמו במסעדה !

נסו ולא תתאכזבו…
וכמובן שאני ממליצה על הכפלת כמויות…

 

מצרכים למתכון

  • 250 גרם קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1/2 2 כוסות מים רותחים
  • שמן לטיגון עמוק
  • 1 כוס סוכר מעורבב עם כפית קינמון טחון

P115066099999

שלבי הכנת המתכון

  1. מחממים את השמן בסיר רחב.
  2. בקערה גדולה מערבבים בעזרת כף עץ את הקמח יחד עם אבקת האפייה.
  3. מוסיפים את השמן ואת המים בהדרגה תוך כדי ערבוב. אם הבצק יוצא מעט יבש מוסיפים עוד מים רותחים. הבצק צריך לצאת סמיך מאוד אך רטוב.
  4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר משונן רחב .
  5. מזלפים אל תוך השמן החם נחשים וגוזרים בעזרת מספריים כדי לחתוך את הבצק.
  6. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  7. מעבירים לקערה עם הסוכר והקינמון ומגלגלים לציפוי. ניתן לזלף מעט ריבת חלב מעל או להגיש עם רוטב שוקולד.
  8. מגישים חם !

מתכון צ'ורוס

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.