צ'ילי קון קרנה

צ'ילי קון קרנה

צ'ילי קון קרנה הוא מאכל מקסיקני משגע עם בשר טחון ושעועית שהכי טעים לאכול מגולגל בטורטייה יחד עם גוואקמולי טרי והרבה כוסברה.
המתכון מאוד פשוט והתוצאה היא ארוחה מפנקת ומושקעת בלי יותר מידי מאמץ.

תהנו.

מצרכים למתכון

  • 1/2 קילו בשר טחון
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1-2 פלפל חריף חתוך לטבעות
  • 6 שיני שום קצוצות דק
  • 2 כוסות שעועית לבנה קפואה מופשרת
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • צ'ילי חריף לפי הטעם
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חופן כוסברה קצוצה לפיזור מעל המנה

שלבי הכנת המתכון

  1. בסיר מטגנים את הבצל עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את הפלפל החריף והשום ומטגנים מעט.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר מאפיר.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות ומערבבים.
  5. מוסיפים את השעועית הלבנה ומתבלים.
  6. מביאים את התבשיל לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש.
  7. מבשלים כשעתיים- שלוש, עד שהשעועית רכה והתבשיל הסמיך.
  8. מגישים עם כוסברה קצוצה מעל , טורטיות גוואקמולי טרי.

 

צ'ילי קון קרנה

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.