צלי בקר מושלם לכבוד החגים

צלי בקר מושלם לכבוד החגים

עונת החגים, הבישולים והבילויים המשפחתיים סביב השולחן כבר החלה. זו היא תקופה אינטנסיבית בה עוברים מאירוח לאירוח, מארוחה לארוחה, ומשולחן לשולחן, ולמעט הפחד מאכילה מופרזת, מצטרף גם אתגר האירוח והבישול לכמות גדולה מאוד של אנשים.

אם אתם אוהבים לבשל, ולא מוכנים להסתפק בשירותיו של קייטרינג, אתם וודאי עסוקים בכל פעם מחדש בהחלטה- מה כדאי להגיש על השולחן, שיראה חגיגי ויפה, יהיה קל להכנה וגם טעים. אחת האפשרויות הטובות ביותר היא להכין צלי בקר. הצלי הוא נתח בשר גדול, אשר מתבשל בישול ארוך, ומצריך מעט מאוד התעסקות. אתם פשוט צריכים להכין מרינדה, לזרוק אותו בתוך הסיר ולשכוח ממנו לכמה שעות הקרובות.

הנה לכם המדריך להכנת צלי בקר מושלם לכבוד החגים, כזה שיגרום לאורחים שלכם ללקק את האצבעות.

צלי בקר לחגים

מה לקנות?

בבואכם אל הקצב עליכם לבקש את הנתח המכונה "צלי כתף", הוא נתח מספר 5. לכל רוחב הנתח עובר מעין פס ג'לטיני, שהוא רקמת החיבור לא שומנית. רקמה זו מוסיפה לבשר טעם איכותי ומיוחד והיא זו אשר הופכת חלק זה של הבשר לצלי מושלם.

אם לא הצלחתם למצוא צלי מספר 5 תוכלו להסתפק בתחליפים הבאים, אולם מומלץ בכל זאת להתעקש על נתח 5, שהוא המתאים ביותר ליצירת נתח טעים ועסיסי:

  • כתף מרכזית, שמספרה הוא 4
  • פילה מדומה, שהוא נתח מספר 6

אופן ההכנה

על מנת להכין צלי בקר ממש כמו המקצוענים, וממש כפי שהוא מוגש בחברות קייטרינג שונות, או במסעדות היוקרה, יש לחלק את ההכנה לשני חלקים עיקריים:

  • בשלב הראשון, לפני שמבשלים את הצלי בתוך רוטב, מומלץ מאוד לטגן את הנתח, עד שהוא שחום מכל צדדיו. אפקט ההשחמה וההתקרמלות של הבשר בעת הצריבה מכונה ריאקצית מילארד, בעקבות הריאקציה שמתרחשת בין החלבון והסוכר. למעשה, בעת הבישול הבשר לא ישחים יותר מההשחמה שהתרחשה בשלב הטיגון הראשוני, ולכן מומלץ להקפיד ולהשחים את הנתח היטב בשלב ראשוני זה.
  • השלב השני בתהליך הוא שלב הבישול. בניגוד לבשרים אחרים אשר מתייבשים בתהליך של בישול ארוך, בשר הצלי דווקא הופך עסיסי וטעים ככל שזמן הבישול מתארך. מומלץ לבשל את הבשר לפחות שלוש ארבע שעות עד שמגישים. הבישול הארוך בתוך הרוטב יגרום לבשר לספוג את הטעמים השונים, ולהתרכך.

נוזלים

במהלך הבישול מומלץ מאוד לבשל את הבשר בנוזלים, כך שהם מכסים כמעט את כולו. מכיבי הרוטב יכולים להיות שונים ומגוונים, ויכולים להכיל יין אדום, יין לבן, בירה או ציר כשלהו, כולם יחמיאו לבשר ויתאימו לו. נוסף על כך, ניתן לעשות שימוש גם במים ותבלינים שונים לצורך הבישול, הכל תלוי בתוצאה הסופית אותה מעוניינים להשיג.

מרינדה ותוספות

המרינדה בה יונח הבשר, והתוספות אשר יתווספו לתבשיל, הם חלקים חשובים מאוד בתהליך ההכנה, מאחר והם אלו אשר קובעים את הטעמים של המנה. עוד לפני תחילת הבישול ניתן להניח את הבשר לשכב בתוך מרינדה טובה ועשירה בטעמים, ממש כמו שעושים במסעדות הטובות ובשירותי הקייטרינג השונים. כך, הבשר יוכל לקבל טעמים עמוקים ומיוחדים, ואפילו להתרכך מעט. נוסף על כך, ניתן להוסיף לתוך סיר הבישול תוספות מעניינות ומיוחדות, המעשירות את הטעם כמו: גזר, סלרי, שום, בצל, עשבי תיבול שונים וגם פטריות, כולם יחמיאו לבשר, ויוסיפו לטעמי הבישול.

צלי בקר

לסיכום, ניתן לראות כי הכנה של צלי בקר מושקע וטעים אינה דורשת ידע רב, וגם הטיפול בבשר הוא מינימאלי. זו היא בהחלט מנה עשירה, המתאימה גם למתחילים, אשר תהפוך באופן וודאי לכוכבת על שולחן החג. בתאבון!

המתכון והתמונות לצלי הבקר באדיבות קייטרינג בראף

אודות נתי אלימלך