קאפקייקס תותים ושמנת

קאפקייקס תותים ושמנת

קאפקייקס  מתוקים בטעם  תותים וקצפת ,משגעים וקלים להכנה שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול!
נצלו את עונת התותים ותכינו מהם מטעמים.
את הקאפקייקס מכינים ב-8 מנג'טים גדולים כמו בתמונה או ב12 מנג'טים בגודל סטנדרטי.

מצרכים למתכון

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 ביצים גודל L
  • מיכל וחצי יופלה בטעם תות עם חתיכות פרי (250 גרם בערך )
  • קורט מלח
  • 2 כוסות קמח
  • לציפוי:
  • 1 שמנת מתוקה צמחית גדולה (500 מ"ל)
  • 2 כפות ריבת תות איכותית
  • 4 כפות יפות אינסטנט פודינג וניל
  • 12 תותים לקישוט (רצוי קטנים יחסית)

 

P1200405

 

 

שלבי הכנת המתכון

  1. מציפים בעזרת מקציף ידני או מטרפה את החמאה הרכה יחד עם הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת תפוחה מעט.
  2. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי טריפה.
  3. מוסיפים את היוגורט ומערבבים.
  4. מוסיפים את הקמח,המלח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.
  5. אופים בחום של 170 מעלות כ20 דקות , או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
  6. מצננים לחלוטין.
  7. להכנת הציפוי:
  8. מקציפים שמנת מתוקה עם ריבה עד שהקצפת מתחילה להסמיך . מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד לקצפת יציבה מאוד.
  9. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים.
  10. מקשטים עם תות מעל כל קאפקייקס.

 

קאפקייקס 2

 

 

 

 

קאפקייקס 3

מתכונים ומדריכים נוספים להכנת קאפקייקס:

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.