איך להכין קאפקייקס מושלמים

איך להכין קאפקייקס מושלמים

שיגעון הקאפקייקס שהגיע אלינו ישירות מאמריקה וכבש את ארצנו הקטנה.
הקאפקייקס מופיעים  כמעט בכל שולחן יום-הולדת אצלנו היום ולא פלא,איך אפשר שלא להתאהב בעוגות הקטנות היפיפיות הללו?
בפוסט הבא תלמדו קצת על הקאפקייקס ותקבלו כמה טיפים ועצות לאפיית הקאפקייק המושלם!

ההבדל בין קאפקייקס למאפינס

הקאפקייקס הן עוגות קטנות ומתוקות, מקושטות בדרך כלל בציפוי של קרם או זיגוג ולפעמים גם סוכריות וקישוטים נוספים.
את הקאפקייקס, בשונה ממאפינס, מכינים מבלילת עוגה בחושה פשוטה  יחסית להכנה, אשר נאפית בתבניות אישיות קטנות.
בגלל הגודל הקטן שלהן התבנית יעילה יותר להולכת  חום והעוגות נאפות הרבה יותר מהר מעוגות שנאפות  בגודל המקורי שלהן.
את העוגות הקטנות ניתן לרוקן מעט בעזרת כפית פריזיאן או בעזרת כלי יעודי לריקון חלקי של הקאפקייקס ולמלא במגוון מילויים וקרמים ובכך לשדרג אף יותר את העוגות והאפשרויות הן אינסופיות.

על הציפוי

לאחר שסיימנו למלא את הקאפקייק בקרם או אם בחרנו שלא למלא אותו, עוברים לשלב הכיפי והיצירתי- הציפוי !
את הציפוי נהוג להכין מקרם חמאה, שבעצם מכיל כמויות גדולות מאוד של חמאה מוקצפת יחד עם אבקת סוכר , צבעי מאכל ותמציות טעם נוספות.
החיך הישראלי פחות מתחבר לטעם ולכובד של קרם החמאה ולכן את הציפוי אני מכינה משמנת מתוקה פרווה.
למה דווקא פרווה? כיוון שהשמנת פרווה יותר יציבה מהמשמנת המתוקה החלבית ולכן יותר קל לצפות את הקאפקיייקס ולשמור על צורתם היפה לאורך זמן.
את השמנת ניתן לצבוע בעזרת צבע מאכל בשלל צבעים משגעים ולאחר הזילוף לקשט בעזרת סוכריות, שוקולדים, ממתקים ,פירות או אפילו בצק סוכר.

קאפקייקס מושלמים

אז איך מכינים את הקאפקייקס המושלם?

ישנם כמה כללים שעליהם צריכים להקפיד:

  • חשוב מאוד לדייק בכמויות ולמדוד בעזרת כוסות וכפות מדידה את המרכיבים.
  • יש להימנע מערבוב יתר של המרכיבים בקערה/במיקסר. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ולא יותר.
  • מיד כשהבלילה מוכנה, העבירו אותה לתבניות אישיות או לתבנית מאפינס  והכניסו לתנור. חומרי ההתפחה מתחילים לעבוד מיד.
  • מלאו את השקעים בכמות זהה של בלילה כדי שכל העוגות יצאו במידת אפייה זהה.
  • אם אתם אופים ביותר מתבנית אחת במקביל  רצוי להפוך את התבניות באמצע האפייה בכדי שכל העוגות יצאו אפויות באותה המידה.
  • את העוגות אני אופה בחום בינוני של 170 מעלות כ- 20 דקות בדיוק, אך כיוון שכל תנור הוא שונה יש לבדוק את העוגות כבר לאחר 15 דקות. הקיסם צריך לצאת יבש, ללא בלילה עם מעט פירורים לחים עליו. כך תקבלו עוגה לחה וטעימה.
  • את הקאפקייקס מניחים לצינון מלא לפני הציפוי.
  • הציפוי- צריך להיזהר מהקצפת יתר של השמנת בכדי לא לשבור אותה . מקציפים את השמנת עד שהיא הופכת ליציבה מאוד ולא יותר.
  • את צבעי המאכל לשמנת מוסיפים בתחילת ההקצפה.
  • מיד כשהקרם מוכן לזילוף, מעבירים לשקית זילוף ומזלפים. לא מחכים עם השמנת.

לסיכום, ישנן עוגות בחושות שמתחילות בהקצפה של חמאה יחד עם סוכרים, הוספה הדרגתית של ביצים ואז את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה וכו' ) ואלו הן העוגות המעודפות עליי .

מנגד יש את העוגות הבחושות המבוססות על שמן, שאותן מכינים יותר בקלות ובמהירות על ידי ערבוב של כל החומרים בקערה אחת.
בחרו את שיטת העבודה המועדפת עליכם. כל בלילה עוגה בחושה תייצר לכם קאפקייקס מושלמים וטעימים !

 מוכנים להכין קאפקייקס? הנה מתכון נהדר

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.