קציצות בשר (כדורי בשר) ברוטב עגבניות

קציצות בשר (כדורי בשר) ברוטב עגבניות

מתכון כדורי בשר קלים להכנה וטעימים בדיוק כמו שהם, הולכים מצוין על פסטה חמה, אורז לבן פשוט עם המון רוטב מעל או אפילו ככה סתם עם לחם שחור טרי ישר מהסיר.
את הרוטב המשגע הזה מכין בעלי המוכשר בכל פעם שבא לו לפנק אותי במנה ביתית ומנחמת והייתי חייבת לחלוק אתכם את המתכון הנפלא הזה, בכדי שגם אתם תוכלו להתחיל להכין ולהנות!
אם אתם שומרים על הגזרה או סתם לא מתחשק לכם לטגן את הקציצות לפני אין שום בעיה, פשוט מכניסים את הקציצות ישירות לרוטב אחרי שהוא מוכן ומבשלים עוד כרבע שעה בערך, עד שהקציצות  מבושלות לחלוטין.
אז קדימה לעבודה…

מצרכים למתכון

  • לתערובת הקציצות:
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל גדול מגורד בפומפייה
  • 6 שיני שום כתושות
  • 1 כפית גדושה כמון
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • קורט פלפל שחור
  • כוס פטרוזיליה/ בזליקום קצוץ דק
  • 1 פרוסת חלה עבה מאוד ספוגה במים ,סחוטה ומפוררת
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • לרוטב העגבניות:
  • 7 עגבניות טריות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 7 שיני שום פרוסות דק
  • 150 גרם רסק עגבניות
  • 1 כפית שטוחה שבבי צ'ילי חריף
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית גדושה כמון
  • 2 כפיות סוכר
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כוסות מים או יותר, תלוי בסמיכות שאתם אוהבים.

P1180113yyyyy

 

שלבי הכנת המתכון

  1. בקערה מערבבים את כל תערובת הקציצות. יוצרים קציצות עגולות בגודל שזיף ומטגנים קלות בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד להזהבה יפה.
  2. מכינים את הרוטב:
  3. מטגנים בסיר בגודל בינוני את שיני השום עד שמתחילים להריח אותן.
  4. מוסיפים את העגבניות הקלופות ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה
  6. מתבלים וממשיכים לבשל עד שהעגבניות מתרככות לגמרי " ונמסות" לרוטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  7. מוסיפים פנימה את הקציצות ומבשלים עוד כ- 10 דקות.
  8. מגישים חם על פסטה או אורז חם . בתיאבון !

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.