קציצות עוף עם לבבות ארטישוק

קציצות עוף עם לבבות ארטישוק

מתכון קציצות עוף רכות ומטריפות עם לבבות ארטישוק ברוטב לימוני חמצמץ ומשגע !
אם אתם מחובבי החמוץ זה המתכון בשבילכם.
בכמה מרכיבים פשוטים וזמינים והכנה מהירה וקלה יש לכם ארוחה חמה ונהדרת לכל ימות השבוע.
תהנו.

מצרכים למתכון

  • לתערובת הקציצות:
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 בצל מגורד בפומפייה
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק (אפשר לשלב גם כוסברה למי שאוהב )
  • 1 פרוסת חלה עבה רטובה וסחוטה מפוררת
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית בהריון כמון
  • 1 כוס שמן קנולה/ סויה לטיגון הקציצות
  • 400 גרם לבבות ארטישוק קפואים
  • לרוטב:
  • 2 -3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כף מרק עוף
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

 

 

P1180030hijyg8uyg

 

 

שלבי הכנת המתכון

  1. בקערה מערבבים את כל תערובת הקציצות. בעזרת ידיים רטובות מעט יוצרים קציצות עגולות ומטגנים קלות בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד להזהבה יפה.
  2. מטגנים בסיר בגודל בינוני את הבצל עד לשקיפות.
  3. מוסיפים את שיני השום הפרוסום ומטגנים עוד מעט.
  4. חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים ומוסיפים לסיר.
  5. מוסיפים מים רותחים ומתבלים.
  6. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם מעט ומסמיך.
  7. מכניסים את הקציצות ומבשלים עוד כ- 10 דקות ברוטב. מכבים את האש ונותנים לטעם של הרוטב להיספג בקציצות.
  8. מגישים חם לצד אורז לבן. בתיאבון !

 

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.