קרמבו ביתי משגע

קרמבו ביתי משגע

אין כמו קרמבו טוב כדי לפתוח איתו את החורף עם חיוך…
קרמבו ביתי משגע שאחרי שתכינו  פעם אחת לא תחזרו לקנוי התעשייתי לעולם !
ההכנה היא מאוד פשוטה וכיפית להכנה עם הילדים.
תהנו

מצרכים למתכון

  • 5 חלבונים
  • 300 גרם סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 1 חבילה עוגיות אוריאו או כל עוגיות אהובות אחרות
  • 300 גרם שוקולד חלב/ מריר
  • 2-3 כפות שמן צמחי
  • 1 כפית אבקת ג'לטין
  • 100 גרם שוקולד לבן לקישוט ( לא חובה )

 

שלבי הכנת המתכון

  1. מניחים בקערת המיקסר עם וו הקצפה את החלבונים.
  2. בקערה קטנה מניחים את הג'לטין עם מעט מים קרים להמסה.
  3. מניחים בסיר קטן את המים יחד עם הסוכר ומביאים לרתיחה. נעזרים בעזרת מד טמפרטורה כדי לבדוק מתי הסירופ מגיע לטמפרטורה של 120 מעלות.
  4. אם אין לכם מד טמפרטורה אפשר לראות שהסירופ הסמיך והבועות כבר לא מאוד גדולות. בעזרת כפית מטפטפים לכוס עם מים קרים מאוד טיפה מהסירופ ואם נוצר כדור קטן הסירופ מוכן.
  5. תוך כדי שהסירופ מתבשל מפעילים את המיקסר על המהירות הכי גבוהה, כיוון שהסירופ מגיע לטמפרטורה מאוד מהר .
  6. מוסיפים לסיר הסירופ את הגל'טין ומערבבים היטב.
  7. שופכים בזרם דק את הסירופ אל תוך קערת המיקסר תוך כדי הקצפה, עד שכל הסירופ נגמר ומתקבל קצף יציב ומבריק.
  8. מפרידים את העוגיות לשני חצאים ועל כל חצי מזלפים בעזרת שקית זילוף וצנטר רחב חלק את קצף החלבונים.
  9. מעבירים את העוגיות עם הקצף למקפיא לשעה להתייצבות.
  10. ממיסים במיקרוגל את השוקולד החלב עד שהוא נמס לחלוטין ומוסיפים לו את השמן בהדרגה לפי הצורך, עד שהשוקולד הופך לקצת יותר נוזלי ונוח לציפוי.
  11. מעבירים את השוקולד לכלי גבוהה ( רצוי לכוס) וטובלים את הקרמבו בציפוי השוקולד. מניחים את הקרמבו המצופה על רשת בכדי שעודפי השוקולד יטפטפו .
  12. מעבירים את השוקולד לשקית אוכל קטנה לכיוון השפיץ וקושרים את השקית. גוזרים שפיץ קטן בשקית ומזלפים מעל הקרמבו.
  13. בשלב זה, אם רוצים לקשט את הקרמבו בשוקולד לבן , ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד נמס לגמרי.
  14. מעבירים את הקרמבו לאחסון במקפיא או במקרר לפי מה שאוהבים !

 

קרמבו ביתי

 

 

מתכון קרמבו ביתי

 

 

ומבפנים…

 

 

קרמבו

 

 

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.