רוגעלך רכים ומושלמים

רוגעלך רכים ומושלמים

מתכון לרוגעלך רכים רכים ופשוט מושלמים שלא תוכלו להפסיק ולגנוב מהקופסה.
בצק נפלא שניתן למלא במלית קקאו כמו שאני בחרתי לעשות או בכל ממרח שוקולד אהוב אחר
וליצור רוגעלך מופלאים.

תהנו.

 

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • חצי כוס סוכר
  • 2 ביצים גודלL
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס מים
  • 1/47 כפית מלח
  • למילוי שוקולד:
  • 3/4 כוס אבקת קקאו
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת קינמון
  • 1/2 כוס שמן
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה היטב
  • לסירופ סוכר:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים

 

p1030371

 

שלבי הכנת המתכון

  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים 7-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק וקצת דביק.
  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ושולחים את הבצק למנוחה עד להכפלת הנפח, בערך כשעה.
  3. בינתיים מכינים את המילוי:
  4. מערבבים בקערה את הסוכר, קקאו וקינמון ומוסיפים את השמן. מערבבים למשחה אחידה.
  5. מחלקים את הבצק על משטח מקומח לשני חלקים.
  6. כל חלק פותחים עם מערוך לעיגול גדול ויחסית דק אך לא דק מידי.
  7. מורחים קצת פחות ממחצית המילוי שוקולד על העיגול בצורה אחידה.
  8. מחלקים כל עיגול ל12 משולשים.
  9. מגלגלים כל משולש לצורת רוגעלך ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  10. מורחים בביצה ומניחים לתפיחה של כ 35 דקות בערך.
  11. כך ממשיכים גם עם כדור הבצק השני.
  12. מכניסים לתנור ל170 מעלות עד שהרוגעלך שחומים ויפים.
  13. מכינים את הסירופ:
  14. מבשלים את הסוכר עם המים עד לרתיחה ועוד כ 4 דקות נוספות. מורחים כל רועלך בסירופ.
  15. בתיאבון !

 

p1030350

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.