שבלולי שמרים במילוי פטריות וקשקבל

שבלולי שמרים במילוי פטריות וקשקבל

מאפה שמרים מעולה עם המון פטריות, בצל מטוגן וקשבל.
שילוב מושלם שישאיר לכם טעם של עוד.
מבחוץ הן נראות  כמו לחמניות פשוטות, אך ברגע שלוקחים ביס… מגלים את המלית המשגעת.
תהנו.

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 1/2 קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • בין כוס לכוס וחצי מים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • למילוי:
  • 2 קופסאות של פטריות טריות לטעמכם. אני השתמשתי בשמפניון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • 3-4 כפות שמן זית
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום/ קצח

 

שבלולי שמרים במילוי פטריות קשקבל

 

שלבי הכנת המתכון

  1. להכנת הבצק:
  2. מערבבים בקערת המיקסר את כל חומרי הבצק ולשים עם וו לישה עד שנוצר בצק חלק ואחיד, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים. לוקח בערך 10-12 דקות של לישה טובה במיקסר.
  3. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומניחים בצד עד להכפלת הנפח.
  4. בינתיים מכינים את המלית:
  5. מטגנים בשמן זית את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים פנימה את השום ומטגנים עוד כדקה.
  6. מוסיפים את הפטריות ומתבלים. מערבבים היטב. מבשלים עד שהפטריות מתרככות מעט ( כ4-5 דקות).
  7. מכבים את האש ומצננים לחלוטין
  8. מוציאים את הבצק ומחלקים ל6-8 כדורים.
  9. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור למלבן פחות או יותר דק ככל האפשר מבלי שהבצק יקרע.
  10. מניחים כ2 כפות מהמלית לאורך המלבן ומעל מפזרים חופן גבינה. מגלגלים לרולדה.
  11. יוצרים מהרולדה שבלול כשאת הסוף של הבצק דוחפים מתחת לשבלול בכדי שלא יפתח בזמן האפייה.
  12. ממשיכים כך עם כל הבצק. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל קצח ושומשום.
  13. מניחים בצד לתפיחה של עוד כחצי שעה.
  14. אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות או עד שהמאפים שחומים והריח מתפזר בכל הבית. מגישים חם. בתיאבון !

P1010061

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.