עוגות שמרים משגעות

עוגות שמרים משגעות
עוגות שמרים רכות, ריחניות ואווריריות שלא תוכלו להישאר אדישים אליהן.
ניתן לשחק עם הבצק וליצור אינספור צורות ועיצובים וכמובן שניתן לגוון ומלא בכל ממרח שאוהבים .
אני יודעת שיש המון אנשים שמפחדים משמרים, אך באמת שאין שום סיבה !
שמרים עובדים כמו קסם, מוסיפים ריח ומרקם משגע לכל מאפה ונותנים אווירה של בית.
העבודה  איתם מאוד פשוטה וקלה, רק צריך לשמור על מספר כללים פשוטים:

1. עם בצקי שמרים תמיד נשתמש בנוזל קר ! לעולם לא בנוזל חם. ( חלב או מים, תלוי במתכון .)
2. בכדי שנקבל בצק איכותי, יש  ללוש אותו במיקסר לפחות 12 דקות.
3. אין לזרז תפיחה ! בכדי שהתפיחה של הבצק תהיה איכותית, היא צריכה להיות איטית ורצוי ללילה במקרר.

הקפידו על כללים אלה ומובטחת לכם הצלחה בכל פעם.

בהצלחה.
 

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 1 קילו קמח
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים/ 50 גרם שמרים טריים
  • 1 כף גלוטן
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/4 1 כוסות חלב קר
  • 4 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • למלית:
  • שוקולד נוטלה, ממרח חלבה, ממרח לוטוס, קרם קוקוס,ממרח פרג, ממרח תמרים או כל מה שאוהבים.
  • לזיגוג:
  • כוס סוכר
  • 1 כוס מים

 P1250833
 

שלבי הכנת המתכון

  1. במיקסר מערבבים את הקמח ביחד עם השמרים, גלוטן, סוכר ומלח.
  2. שופכים את החלב אל תוך תערובת הקמח, מוסיפים את הביצים ונותנים למיקסר לעבוד. מוסיפים תוך כדי לישה את החמאה בחתיכות קטנות , עד שנבלע בבצק ומתקבל בצק אחיד.
  3. ממשיכים ללוש את הבצק עד שמתקבל בצק רך ומבריק וטיפה דביק. (לוקח לפחות 12 דקות לישה ).
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ושולחים להתפחה עד להכפלת הנפח. רצוי להכין את הבצק לילה קודם ולהניח לו לתפוח כל הלילה במקרר.
  5. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים. מרדדים כל כדור למלבן בעובי של 1/2 ס"מ ומורחים עליו כמות נדיבה של המלית שבחרתם שתכסה את כל שטח הבצק.
  6. מגלגלים את הבצק לרולדה וחוצים אותו באמצע לשתי חלקים,קולעים משתי הרצועות צמה או לחילופין פורסים את הרולדה שקיבלנו לפרוסות עבות ומניחים לתפיחה נוספת של כשעה בתבנית משומנת.
  7. מורחים את העוגה בביצה טרופה ומכניסים לתנור. אופים בחום של 170 מעלות כ-25 דקות או עד שהעוגה שחומה וריחנית
  8. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים 1 כוס מים עם כוס סוכר, עד אשר הנוזל מקבל צבע ענברי זהוב עדין. כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים עם מברשת סילקון את העוגות בסירופ.
P1250811

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.