שעועית ירוקה עם שמן שומשום ושקדים

שעועית ירוקה עם שמן שומשום ושקדים

שעועית ירוקה היא בין התוספות שאני הכי אוהבת לצד פירה עשיר בבצל מטוגן ותוספת בשרית חמה.
השעועית היא תוספת נהדרת בריאה, מזינה וטעימה שתשדרג ותשלים לכם כל ארוחה בכלום עבודה !
הכי כיף לאכול אותה טריה ופריכה מתובלת עם שקדים ושומשום.

תהנו.

מצרכים למתכון

  • 3 כוסות שעועית ירוקה טריה
  • 1 כף שמן שומשום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 כפות שקדים מולבנים פרוסים
  • 1 כף שומשום שחור קלוי

שלבי הכנת המתכון

  1. חותכים את הקצוות של השעועית הירוקה וחוצים אותה לשתי חתיכות שוות.
  2. חולטים במים רותחים כ- 4-5 דקות, תלוי במידת הפריכות שאתם אוהבים. מסננים את השעועית הירוקה מהמים ושוטפים במי ברז לעצור את הבישול.
  3. מחממים מחבת עם שמן הזית ומוסיפים את השעועית הירוקה. מתבלים במלח,פלפל, ושמן שומשום ומערבבים היטב.
  4. מניחים את השקדים במחבת נפרדת וקולים אותם עד שהם מזהיבים. מפזרים מעל השעועית הירוקה את השקדים ואת השומשום השחור ומגישים.

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.