שקשוקה חריפה עם נקניקיות מרגז

שקשוקה חריפה עם נקניקיות מרגז

לפני כמה שבועות קיבלתי בקשה להעלות מתכון לשקשוקה קלאסית, אז הנה אני מקיימת את ההבטחה.
מתכון נהדר לשקשוקה קלאסית חריפה בליווי נקניקיות מרגז.
תהנו.

מצרכים למתכון

  • 7-8 עגבניות גדולות ובשלות חתוכות לרבעים
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1-2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות עבות
  • 1 פלפל חריף חתוך לטבעות דקות - רק למי שאוהב חריף
  • 3-4 נקניקיות מרגז חצויות או חתוכות ל-3 חלקים ( לא חובה )
  • 6 כפות שמן זית
  • 3 כפות יפות של רסק עגבניות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 6 ביצים

שלבי הכנת המתכון

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות . מעבירים לתבנית עמוקה את העגבניות החצויות יחד עם הפלפלים החתוכים לרצועות ומזלפים מעל מעט שמן זית ומלח.
  2. מניחים לפלפלים ולעגבניות להתקרר מעט ומקלפים אותם. למי שמתעצל אפשר לדלג על השלב הזה, אבל אני חושבת שהעגבניות הצלויות טעימות יותר מעגבניות מבושלות.
  3. מטגנים במחבת גדולה את שיני השום הפרוסות יחד עם הפלפל החריף. מוסיפים את העגבניות והפלפלים יחס עם כל הנוזלים שהם הגירו באפייה ומרסקים אותם מעט בעזרת כף.
  4. מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה ומוסיפים את הרסק עגבניות. מערבבים היטב. ממשיכים לבשל את השקשוקה עוד כ-5 דקות בערך, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  5. מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים. בתיאבון.

 


אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.