שקשוקה של פלפלים קלויים וגבינת פטה

שקשוקה של פלפלים קלויים וגבינת פטה
שקשוקה כולם אוהבים וכולם יודעים להכין.
השקשוקה שלי היא קצת שונה, מורכבת בעיקר מהמון פלפלים קלויים, גבינת פטה וחלמונים רכים.
אז אם נמאס לכם מהשקשוקה הרגילה ומתחשק לכם להשקיע בעצמכם קצת יותר עם שקשוקה עשירה בטעמים, זוהי השקשוקה בשבילכם.
אז כל מה שנותר לכם הוא לבצוע לחם טרי ולתבול ברוטב החם והמפנק….
 

מצרכים למתכון

  • 10-12 פלפלים אדומים וצהובים קלויים וקלופים
  • 2 עגבניות בשלות גדולות קצוצות דק
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 4-5 שיני שום קצוצות דק
  • 4-5 כפות שמן זית
  • 5-6 חלמונים
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת ביד
  • מעט עלי בזיליקום טרי לקישוט

שלבי הכנת המתכון

  1. מטגנים בסיר שטוח ורחב את שיני השום והבצל הקצוץ עד לשקיפות, בינתיים לוקחים 5-6 פלפלים קלויים וטוחנים במעבד מזון. מוסיפים את הממרח שמתקבל לתוך הסיר ומערבבים היטב
  2. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת רסק העגבניות. מוסיפים 1/4 כוס מים ואת התבלינים ומבשלים על אש קטנה כ- 10 דקות.
  3. חותכים את הפלפלים שנותרו לרצועות ומוסיפים אותם אל תוך הסיר ומבשלים עוד כ- 5 דקות. מוסיפים את החלמונים ומבשלים עוד כ-5-6 דקות, עד שהחלמונים מתייצבים , אך עדיין רכים.
  4. מפזרים מעל את גבינת הפטה המפוררת ואת הפטרוזיליה . מפזרים מעל החלמונים מעט מלח גס. מגישים עם לחם טרי , תהנו .
P1150990

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.