תבשיל חורפי של שעועית ובשר עם קוסקוס

תבשיל חורפי של שעועית ובשר עם קוסקוס

אין משהו מפנק יותר מצלחת של אוכל ביתי חם ומנחם שהתבשל במשך שעות על אש קטנה קטנה
והפיץ ריח משגע בבית בימים קרים וגשומים.
זאת בדיוק המנה שהכנתי לכם הפעם.

תבשיל שעועית ובשר רך ונימוח על מצע קוסקוס קטיפתי והרבה רוטב אדום טעים טעים.
תהנו.

מצרכים למתכון

  • למרק שעועית ובשר:
  • בשר מספר 5 חתוך לקוביות בגודל בינוני
  • 4-5 כפות שמן זית
  • 1בצל גדול קצוץ דק
  • שיני שום קצוצות דק מראש שלם של שום
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 250 גרם רסק עגבניות
  • 500 גרם שעועית לבנה יבשה שהושרתה במים וכף סודה לשתייה ללילה וסוננה
  • 3 כפות גדושות מרק עוף
  • 2- 1/2 2 ליטר מים
  • 3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גסות
  • מלח לפי הטעם בסוף הבישול בלבד
  • לקוסקוס:
  • 3 כוסות סולת
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 3 כוסות מים רותחים

p1030141

 

 

 

 

שלבי הכנת המתכון

  1. בסיר גדול מטגנים בשמן הזית את קוביות הבשר מכל הכיוונים עד שהן משחימות יפה. מוציאים ומניחים בקערה בצד.
  2. מוסיפים אל תוך הסיר את הבצל והשום ומטגנים עד לשקיפות.
  3. מוסיפים פפריקה מתוקה ורסק ומטגנים מעט.
  4. מוסיפים את הבשר והשעועית ואת המים ומערבבים היטב.
  5. מכסים ומביאים לרתיחה. מתבלים באבקת מרק ומנמיכים לאש נמוכה. מבשלים על האש הכי נמוכה שיש במשך 4 שעות.
  6. אחרי שעתיים של בישול מוסיפים קוביות תפוחי אדמה לסיר להמשך בישול.
  7. טועמים, מתבלים במלח לפי הטעם.
  8. מכינים את הקוסקוס:
  9. בקערה גדולה מערבבים את הסולת יחד עם המלח.
  10. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם של חול רטוב.
  11. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים
  12. מכניסים את הקערה למיקרו ומכסים עם המכסה של המיקרוגל. מחממים 4 דקות.
  13. מוציאים את הקערה ומערבבים היטב עם מזלג ומפוררים מעט את הסולת
  14. מכניסים לעוד 4 דקות במיקורגל מכוסה.
  15. מפוררים עם מזלג את הקוסקוס ומעבירים דרך מסננת של קוסקוס
  16. מגישים ונהנים.

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.