תפוח אדמה מוקרם בתנור

תפוח אדמה מוקרם בתנור

תפוחי אדמה שלמים מוקרמים ומבעבעים בתנור שאי אפשר שלא לטרוף!
זהו מתכון נפלא לארוחת ערב חלבית, קלילה וקצת יותר מושקעת מהרגיל, כי לפעמים קצת בא לשנות מחביתה עם סלט וגבינה …
תהנו .

מצרכים למתכון

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים - גדולים
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפניות קצוצות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2-3 כפות חמאה
  • 1/4 כוס שמנת לבישול
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת ( עמק, צ'דר, פרמזן )
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים לקישוט ( לא חובה )
  • קורט פפריקה מתוקה לקישוט (לא חובה )

תפוח אדמה מוקרם

 

שלבי הכנת המתכון

  1. מניחים את תפוחי האדמה שלמים על הקליפה על הרשת בתנור בחום של 190-200 מעלות ואופים עד שהם רכים לגמרי.
  2. בינתיים מטגנים בחמאה בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים פטריות שמפיניון קצוצות גם כן ומטגנים מעט. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  3. כשתפוחי האדמה מוכנים חותכים אותם לחצי אבל לא עד הסוף!! שישארו מחוברים. מרוקנים בעזרת כפית את רוב התוכן שלהם אל תוך קערה ומועכים לפירה.
  4. מוסיפים את הבצל והפטריות, מלח ומעט שמנת לבישול עד שמגיעים למרקם חלק ונעים.
  5. מחזירים את המלית אל תוך תפוחי האדמה ומפזרים מעל גבינה מגורדת.
  6. מחזירים לתנור להקרמה עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מפזרים מעל קצת בצל ירוק קצוץ ופפריקה מתוקה לקישוט ( ממש מעט ולא חובה) . ומגישים!

 

מתכון תפוח אדמה מוקרם

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.