אצבעות לחם שום הורסות

אצבעות לחם שום

מתכון להכנת אצבעות לחם שום הורסות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

אני לא מכירה מישהו שלא אוהב לחם שום. כולם אוהבים לחם שום.
לכן הבאתי לכם מתכון לאצבעות לחם שום מופלאות שלא תוכלו להפסיק לאכול.
מגישים לצד רוטב פיצה ומתפנקים.
תהנו.

מרכיבים להכנת אצבעות לחם שום הורסות

  • לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • 1 כף גדושה תבלין שום
  • 1 כף מלח
  • בין כוס לכוס וחצי מים
  • 1 כף סוכר
  • 1/4 כוס שמן זית משובח
  • לציפוי:
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 4 שיני שום
  • מלח גס לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמן זית
  • תבלין שום גבישי
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת (לא חובה)
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת אצבעות לחם שום הורסות

  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח יחד עם השמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את שמן הזית תוך כדי לישה וכך גם את המים בהדרגה. לשים את הבצק עד שהוא רך, חלק ומעט דביק, לפחות 15 דקות. זה מה שגורם לבצק להיות אוורירי ותפוח יפה.
  3. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  4. בזמן שהבצק נח ותופח עוברים להכנת הציפוי:
  5. במעבד מזון טוחנים יחד פטרוזיליה עם שמן זית ושום ובעצם מייצרים סוג של פסטו פטרוזיליה. שומרים בצנצנת בצד.
  6. לאחר שהבצק תפח פותחים אותו בעזרת הידיים/ מערוך למלבן גדול.
  7. מברישים על הבצק את הפסטו פטרוזיליה שהכנו ומעל מפזרים מעט תבלין שום גבישי ואת הגבינה המגורדת.
  8. מתפיחים כ20-25 דקות.
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים עד הזהבה. בערך 20 דקות.
  10. חותכים לאצבעות ומגישים עם רוטב פיצה בצד. בתיאבון !

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של אצבעות לחם שום הורסות

עוד מתכונים כמו אצבעות לחם שום הורסות