בייגלה ירושלמי

בייגלה ירושלמי

מתכון להכנת בייגלה ירושלמי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
היום התחשק לי מאפה מלוח, משהו קליל, בלי יותר מידי התעסקות באפייה ובבצק ובלי יותר מידי כלים.
חיפשתי ברשת מתכון שיענה על כל הבקשות שלי ומצאתי אותו – בייגלה ירושלמי אמיתי רך ומפתה !
המתכון כאן לפניכם.

מרכיבים להכנת בייגלה ירושלמי

  • לבצק:
  • 1/2 קילו קמח
  • 1/2 1 כוסות חלב חמים
  • 1/2 שקית שמרית או כף שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • לציפוי:
  • ביצה טרופה
  • שומשום לפי הטעם
  • זעתר לפי הטעם
  • מלח גס
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת בייגלה ירושלמי

  1. שופכים את כל חומרי הבצק לתוך קערה המיקסר ולשים בעזרת וו לישה עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש וחלק. מכסים את הבצק לתפיחה של חצי שעה.
  2. כעבור חצי שעה מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים לכדורים. לוקחים כדור ועושים בו חור בעזרת הידיים ולאט לאט פותחים אותו לצורה של בייגלה מאורך וצר.
  3. מניחים לתפיחה נוספת על תבנית מרופדת בנייר אפייה למשך חצי שעה נוספת, כאשר התבנית מכוסה במגבת.
  4. מורחים בביצה טרופה ומפזרים בנדיבות את הציפוי האהוב עליכם. אופים כ- 15 דקות בחום של 180 מעלות, עד שמזהיב. בתיאבון.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של בייגלה ירושלמי

עוד מתכונים כמו בייגלה ירושלמי