חלה לשב×Ē

חלה לשב×Ē

מ×Ēכון להכנ×Ē חלה לשב×Ē

שי×Ēו×Ŗ ב facebook
שי×Ēו×Ŗ ב twitter
שי×Ēו×Ŗ ב pinterest
שי×Ēו×Ŗ ב email

חלה לשב×Ē – המאפה המושלם ל×ĸרב שב×Ē שימלא א×Ē הבי×Ē בניחוחו×Ē נפלאים ויי×Ēן לארוחה הרגשה מיוחד×Ē ונפלאה.

המ×Ēכון לב×Ļק ×ĸבור חלה לשב×Ē הוא פרווה וללא בי×Ļים והוא יו×Ļא פשוט רך ומושלם.

א×Ē הגלוטן אפ׊ר להשיג בכל החנויו×Ē המ×Ēמחו×Ē והוא מוסי×Ŗ המון למרקם הסופי של החלו×Ē. אם לא ה×Ļלח×Ēם להשיג גלוטן, לא נורא… ×ĸדיין ×Ē×Ļא לכם חלה רכה וט×ĸימה.

שימו לב !
הפ×ĸם א×Ē מידו×Ē המ×Ēכון מודדים בכוס חד פ×ĸמי×Ē פשוטה ולא בכוס מדידה רגילה.

ב×ĸזר×Ē המ×Ēכון הזה ×Ēוכלו להכין 2 חלו×Ē לשב×Ē – וכל מה ׊×Ļריך זה ׊×ĸה וח×Ļי של ×ĸבודה וק×Ļ×Ē אהבה….

מרדדים כל כדור ב×Ļק ל”נחש”  ארוך בידיים , כדאי להשקי×ĸ  כמה דקו×Ē כדי לי×Ļור נחשים חלקים ואחידים ככל האפשר למראה מושלם.

שלב 1- מדביקים 4 ר×Ļו×ĸו×Ē בק×Ļה אחד וממספרים לכם א×Ē הנחשים מ-1 ×ĸד 4 .

שלב 2- לוקחים א×Ē ר×Ļו×ĸה מספר 4 ומ×ĸבירים או×Ēה מ×ĸל ר×Ļו×ĸה מספר 2.

שלב 3-  ממספרים מחדש א×Ē הר×Ļו×ĸו×Ē מ-1 ×ĸד 4 .
לוקחים א×Ē ר×Ļו×ĸה מספר 1 ומ×ĸבירים או×Ēה מ×ĸל ר×Ļו×ĸה מספר 3.

שלב 4- לוקחים א×Ē ר×Ļו×ĸה מספר 2 ומ×ĸבירים מ×ĸל ר×Ļו×ĸה מספר 3.

הכנ×Ē ×Ļמ×Ē ב×Ļק לחלה
הכנ×Ē ×Ļמ×Ē ב×Ļק לחלה

כך ממשיכים ×ĸד שמסיימים א×Ē לקלו×ĸ א×Ē ה×Ļמה. א×Ē הק×Ļה בסו×Ŗ מהדקים ודוחפים מ×Ēח×Ē לחלה.
מניחים ×ĸל ×Ēבני×Ē מרופד×Ē בנייר אפייה, מברישים בבי×Ļה טרופה ומפזרים מ×ĸל שומשום/פרג  ושולחים ל×Ēפיחה ×ĸל להכפל×Ē הנפח.

אופים בחום של 170 מ×ĸלו×Ē ×ĸד שהחלו×Ē מקבלו×Ē גוון שחום ×ĸמוק (ב×ĸרך 30 דקו×Ē ) .
מו×Ļיאים ומניחים ×ĸל ר׊×Ē ל×Ļינון מלא.
ב×Ēיאבון !

מרכיבים להכנ×Ē חלה לשב×Ē

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כ×Ŗ גלוטן(לא חובה)
  • 2 כפו×Ē שמרים יבשים
  • 4 כפו×Ē סוכר
  • 1 כ×Ŗ מלח
  • 1/2 כוס שמן קנולה / סויה ( כוס חד פ×ĸמי×Ē )
  • 1/2 3 כוסו×Ē מים פושרים ( כוס חד פ×ĸמי×Ē )
  • ל×Ļיפוי:
  • 1 בי×Ļה
  • חופן שומשום/פרג
ℹī¸ מס×Ēבכים ×ĸם המידו×Ē של המ×Ļרכים? קראו א×Ē מדריך המר×Ē מידו×Ē ומשקולו×Ē בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנ×Ē חלה לשב×Ē

  1. בק×ĸר×Ē המיקסר ×ĸם וו לישה מ×ĸרבבים א×Ē הקמח יחד ×ĸם השמרים.
  2. מוסיפים סוכר, מלח וגלוטן ומ×ĸרבבים.
  3. מוסיפים א×Ē השמן ×Ēוך כדי לישה.
  4. מוסיפים א×Ē המים בהדרגה ×Ēוך כדי לישה וממשיכים ללוש ×ĸד לקבל×Ē ב×Ļק אחיד, חלק ומ×ĸט דביק (ב×ĸרך כ- 12 דקו×Ē לישה סה"כ).שימו לב למרקם הב×Ļק. בכל קמח יש אחוזי לחו×Ē שונים ולכן לפ×ĸמים ×Ē×Ļטרכו להוסי×Ŗ יו×Ēר מים או פחו×Ē מים. ב×Ļק יבש ×ĸושה חלה יבשה וב×Ļק לח ומ×ĸט דביק ×ĸושה חלה רכה ואוורירי×Ē. הב×Ļק במיקסר ×Ļריך להיו×Ē אחיד אך דבוק מ×ĸט ל×Ēח×Ēי×Ē הק×ĸרה לאורך כל הלישה ובסופה.
  5. מכסים א×Ē הק×ĸרה בניילון × ×Ļמד ושולחים לה×Ēפחה ×ĸד להכפל×Ē הנפח ( כש×ĸה ב×ĸרך ).
  6. מחלקים א×Ē הב×Ļק ל8 כדורים שווים ( כל אחד במשקל של 200 גרם ).

×ĸדכון א×Ļלך במייל בכל פ×ĸם שאני מ×ĸלה מ×Ēכון חדש

×Ēמונו×Ē של חלה לשב×Ē

×ĸוד מ×Ēכונים כמו חלה לשב×Ē