טולומבה – סופגניות קטנות בסירופ סוכר

טולומבה

מתכון להכנת טולומבה – סופגניות קטנות בסירופ סוכר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

טולומבה הן סופגניות טורקיות קטנטנות ספוגות בסירופ מתוק שאי אפשר להפסיק לאכול…
הן רכות ומתוקות עם המון סירופ שנוזל לפה כשנוגסים בהן ובקיצור הן פשוט מושלמות !
הסופגניות עשויות מבצק רבוך ( בדומה לפחזניות) שמכינים בסיר ולאחר מכן מעבירים ללישה קצרה במיקסר והן מאוד קלות להכנה.
את הסופגניות מזלפים אל תוך שמן עמוק וישר מעבירים להשתכשכות בסירופ המתוק.
תהנו .

מרכיבים להכנת טולומבה – סופגניות קטנות בסירופ סוכר

  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 1 כוס מים
  • 50 גרם מרגרינה
  • קורט מלח
  • 2 כפות סולת
  • 3 ביצים גודל L
  • שמן סויה לטיגון עמוק
  • לסירופ:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס דבש
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 1 כפית מי ורדים
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת טולומבה – סופגניות קטנות בסירופ סוכר

  1. מתחילים עם הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה את הסוכר יחד עם המים והדבש ומבשלים כ- 15 דקות עד להסמכה של הסירופ.
  2. בסיר קטן ממיסים מרגרינה עם כוס מים וקורט מלח.
  3. כנוזלים מגיעים לרתיחה, מוסיפים את הקמח והסולת ומערבבים היטב.
  4. כשהבצק מתאחד לגוש אחד, מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים מעט לקרר את הבצק.
  5. בשלב זה מחממים שמן לטיגון.
  6. מוסיפים את הביצים, אחת אחת בכל פעם, עד שנבלעות בבצק ונוצר בצק חלק ומבריק.
  7. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר משונן.
  8. מזלפים אל תוך הסיר עם השמן את הבצק וגוזרים בעזרת מספרים בכדי ליצור סופגניות קטמות.
  9. מטגנים על אש בינונית עד להזהבה יפה משני הצדדים.
  10. מוסיפים לסירופ את מי הורדים ומיץ הלימון ומכבים את האש.
  11. מעבירים את הסופגניות לנייר סופג ומיד אל תוך הסיר עם הסירופ.
  12. מעבירים את הסופגניות לצלחת הגשה ומתענגים !

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של טולומבה – סופגניות קטנות בסירופ סוכר

עוד מתכונים כמו טולומבה – סופגניות קטנות בסירופ סוכר