טראפלס שוקולד

P1250560

מתכון להכנת טראפלס שוקולד

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

דורי טראפלס או כמו שאני אוהבת לקרוא להם, כדורי הקסם!
כדורי שוקולד קטנים וממזריים שרק נראים תמימים, עד שנוגסים בהם ומתגלה שוקולד קרמי שנמס בפה עם עקצוץ של מרירות מהקקאו שעוטף אותו.
הטראפלס יוצאים כאילו שקניתם אותם בחנות שוקולד איכותית ובעצם רק אתם יודעים כמה קל היה להכין אותם.
ניתן לשחק עם הטעמים של הטראפלס ולהוסיף פנימה ליקרים במגוון טעמים.
הציפוי הקלאסי הוא קקאו ובעיניי הוא הפשוט והטעים ביותר אך ניתן לשנות לציפויים מגוונים יותר כמו ” פיסטוקים קצוצים דק, אגוזים קצוצים, ברס ( אגוזי לוז מסוכרים קצוצים) , קוקוס,אבקת סוכר ואפילו שוקולד מומס (למקרה שחסר לכם קצת שוקולד.. ).
תהנו.

מרכיבים להכנת טראפלס שוקולד

  • 500 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 20 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות ליקר אמרטו/ קפה/ וודקה או כל ליקר שאתם אוהבים
  • קקאו לגלגול הטראפלס
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת טראפלס שוקולד

  1. מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה לסף רתיחה.
  2. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
  3. שופכים את השמנת החמה על השוקולד וממתינים דקה- שתיים.
  4. מערבבים היטב לתערובת אחידה, חלקה ושוקולדית.
  5. מוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי.
  6. מוסיפים פנימה את הליקר ומערבבים.
  7. מרפדים קופסא בגודל בינוני בניילון נצמד לכל אורך הצדדים והתחתית.
  8. שופכים פנימה את תערובת השוקולד.
  9. מכסים בחתיכת ניילון נצמד נוספת גם מלמעלה וסוגרים את הקופסא.
  10. מכניסים להקפאה ללילה.
  11. מוציאים את תערובת השוקולד מהקופסא ומקלפים את נייר האפייה.
  12. בעזרת סכין חדה חותכים לקוביות בגודל כדור פינג פונג קטן.
  13. בשלב זה יש 2 אופציות :הראשונה היא להשאיר את הטראפלס בצורת קוביות ולחסוך את הלכלוך או לכדרר כל קוביה לכדור.
  14. מעבירים את הטראפלס לתוך קערה עם קקאו ומגלגלים לציפוי אחיד .
  15. מעבירים לקופסא יפה ושומרים במקרר.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של טראפלס שוקולד

עוד מתכונים כמו טראפלס שוקולד