ממרח שעועית לבנה

מתכון להכנת ממרח שעועית לבנה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

מי אמר שתמיד חייבים לנגב רק חומוס או טחינה?
הפעם הבאתי לכם מתכון פשוט וקל לממרח שעועית טעים, בריא ומזין שכיף לנגב עם פיתות חמות.

תהנו.

מרכיבים להכנת ממרח שעועית לבנה

  • 1/2 שקית שעועית לבנה קפואה של סנפורסט
  • 2-3 בצלים קצוצים דק לקוביות או טבעות
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • מיץ לימון לפי הטעם
  • שמן זית לפי הטעם
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת ממרח שעועית לבנה

  1. מבשלים את השעועית הלבנה עד שהיא רכה ממש, בערך 20 -30 דקות , מסננים ושומרים כוס שעועית שלמה בצד. מעבירים את השעועית שנותרה למעבד המזון.
  2. מוסיפים את שיני השום הכתושות, המלח והפלפל ומעט שמן זית , הטחינה ומיץ הלימון וטוחנים למחית חלקה. אם המחית נראית לכם סמיכה מידי אפשר להוסיף עוד שמן זית או מים עד שמגיעים למרקם הרצוי.
  3. מטגנים את הבצלים הקצוצים ומוסיפים להם קורט סוכר וקורט מלח. מטגנים עד לצבע שחום מאוד.
  4. מניחים בקערה קצת עמוקה שכבה יפה של ממרח שעועית כמו שמכינים צלחת חומוס ומעל מפזרים מעט מהשעועית ששמרנו בצד והמון בצל מטוגן. מגישים חמים .

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של ממרח שעועית לבנה

עוד מתכונים כמו ממרח שעועית לבנה