לחמניות רכות ומתוקות לחג ולשבת

לחמניות חלה
לחמניות חלה

מתכון להכנת לחמניות רכות ומתוקות לחג ולשבת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

אין כמו ריח של מאפי שמרים שמתפשטים בבית בזמן האפייה, נותן תחושה של חמימות ושל בית.
מתכון נהדר ללחמניות רכות רכות וטעימות שהתגלה לגמרי במקרה…כאשר הכנתי בצק למתכון של בייגלה.
אחרי שהבצק כבר היה מוכן לחלוטין במיקסר ונשלח למנוחה עד להתפחה, גיליתי להפתעתי ששכחתי להוסיף 2 ביצים למתכון!
את הגלגל אי אפשר להחזיר לאחור ואני בטח שלא אזרוק את הבצק לפח, אז פשוט עיצבתי את הבצק לצורת בייגלה ושלחתי לאפייה.
מהתנור יצאו לחמניות רכות רכות ונהדרות כמו שלא יצאו לי משום מתכון אחר ולכן אימצתי אותו כמתכון הקבוע שלי ללחמניות.
תהנו.

מרכיבים להכנת לחמניות רכות ומתוקות לחג ולשבת

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2/3 כוס שמן צמחי
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1/2 2 כוסות מים
  • שקית משפר אפייה
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום/פרג
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת לחמניות רכות ומתוקות לחג ולשבת

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח יחד עם השמרים. מוסיפים את משפר האפייה ומערבבים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים שוב.
  2. מוסיפים את השמן תוך כדי לישה.
  3. מתחילים להוסיף את המים בהדרגה. יכול להיות שתצטרכו פחות מים ממה שרשום במתכון , כיוון שלכל קמח יש רמת לחות שונה ולכן יש קמח שידרוש את כל הכמות של המים ויש קמח שידרוש מעט פחות.
  4. לשים את הבצק כ-12 דקות במיקסר, עד שמתקבל בצק חלק, רך ונעים ולא דביק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ושולחים להתפחה עד להכפלת הנפח ( בערך שעה ).
  5. מוצאים את הבצק מהמיקסר ומוצאים לו את האוויר. מחלקים את הבצק לכדורים, כל כדור במשקל של 100 גרם.
  6. משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ (אפשר גם בתבנית אפיה רגילה) ומניחים את הכדורים בצורה מרווחת, הבצק עוד יתפח. יש מצב שתצטרכו 2 תבניות.
  7. מברישים את הכדורים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום/ פרג ושולחים להתפחה של כחצי שעה.
  8. אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות או עד שלחמניות זהובות מאוד וריח השמרים התפזר בכל הבית.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של לחמניות רכות ומתוקות לחג ולשבת

עוד מתכונים כמו לחמניות רכות ומתוקות לחג ולשבת