לחמניות שוקולד צ’יפס

DSCN109641

מתכון להכנת לחמניות שוקולד צ’יפס

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
לחמניות שוקולדיות רכות עם ריח מדהים של שמרים ושוקולד,  ריח כזה שאי אפשר לעמוד בפניו וכל מה שנותר הוא לשבת ליד התנור ולחכות לדקה שבה יהיה אפשר להוציא את הלחמניות המשגעות האלה ולטרוף אותן חמות.
אם רוצים להפוך את המתכון לפרווה, פשוט מחליפים את החלב בכמות זהה של מים ואת החמאה בכמות זהה של מרגרינה.

מרכיבים להכנת לחמניות שוקולד צ’יפס

  • 500 גרם קמח מנופה
  • 25 גרם שמרית או 1 כף שמרים יבשים
  • 50 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס חלב
  • 1/4 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 150 גרם שוקולד מריר/ חלב קצוץ (אני שמתי גם מריר וגם חלב)
  • ביצה טרופה לציפוי
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת לחמניות שוקולד צ’יפס

  1. מערבבים בקערת המיקסר את הקמח ביחד עם השמרים, המלח והסוכר.
  2. מוסיפים את החמאה ולשים עוד 4 דקות, מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהבצק אחיד והשוקולד נבלע בתוכו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים את הבצק לתפיחה של חצי שעה.
  3. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים, יוצרים 3-4 חתכים עם סכין חדה מעל כל לחמניה כדי שלא תתפקע. אפשר לעצב את הלחמניות גם לצורה מאורכת מעט, כמו שאני עשיתי.
  4. מניחים בתבנית מכוסה במגבת ומשאירים לתפיחה נוספת של כשעה.
  5. מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ - 15 דקות.
  6. מגישים חם ונהנים!

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של לחמניות שוקולד צ’יפס

עוד מתכונים כמו לחמניות שוקולד צ’יפס