ברוקולי וכרובית ברוטב בשמל מוקרם

ברוקולי וכרובית ברוטב בשמל

מתכון להכנת ברוקולי וכרובית ברוטב בשמל מוקרם

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
החלטתי לנצל את הימים הקרירים של הסתיו עד הסוף ולהתפנק בירקות חורפיים מוקרמים ברוטב בשמל עשיר שמכינים ב- 10 דקות עבודה.
יתרון נוסף הוא שלא מלכלכים הרבה כלים ואם מכינים את המוקרם בתבנית חד פעמית, יוצא שמלכלכים רק סיר אחד קטן ומטרפה.
הערות:
אני אוהבת שהירקות נשארים יחסית פריכים ושומרים על המרקם שלהם, אם אתם אוהבים את הירקות רכים מאוד בשלו אותם קודם חצי בישול במים רותחים.
זה בסדר אם הרוטב לא מכסה את כל הירקות לגמרי, הירקות מתכווצים קצת בתנור.

מרכיבים להכנת ברוקולי וכרובית ברוטב בשמל מוקרם

  • 1 פרח ברוקולי קפוא או טרי
  • 1 פרח כרובית טרי
  • 100 גרם גבינת צ'דר, פרמז'ן או צהובה מגוררת
  • לרוטב בשמל:
  • 4 כוסות חלב
  • 4 כפות קמח גדושות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית בזילקום יבש
  • 50 גרם חמאה
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת ברוקולי וכרובית ברוטב בשמל מוקרם

  1. מפרקים את פרחי הברוקולי והכרובית לפרחים בגודל בינוני ומניחים בתבנית.
  2. מוסיפים את הקמח ומטגנים אותו כדקה. מוסיפים את החלב וטורפים עם מטרפה, מביאים לרתיחה תוך טריפה מתמדת, עד שהרוטב בשמל מסמיך. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  3. שופכים את רוטב הבשמל על פרחי הברוקולי והכרובית, מכסים בנייר כס, ומכניסים לתנור לחום של 200 מעלות לכ- 15-20 דקות, עד שהברוקולי והכרובית מתרככים.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור, מגרדים מעל קצת גבינה צהובה, צ'דר או פרמז'ן ומכניסים לתנור לעוד כ- 10 דקות ללא הכיסוי, עד שמשחים. בתיאבון.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של ברוקולי וכרובית ברוטב בשמל מוקרם

עוד מתכונים כמו ברוקולי וכרובית ברוטב בשמל מוקרם