סברינה

מתכון סברינה

מתכון להכנת סברינה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

מתכון לסברינה מפנקת ומתוקה שתעלה חיוך על הפנים שכל מי שיטעם אותה. חובה לנסות!

מרכיבים להכנת סברינה

  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1/2 כפית מלח
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 3 ביצים גודל L
  • 2/3 כוס חלב פושר
  • לסירופ:
  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כפות תמצית בטעם רום
  • לציפוי:
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • פירות העונה
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת סברינה

  1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח יחד עם השמרים.
  2. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
  3. מוסיפים את הביצים והחלב תוך כדי לישה ולבסוף מוסיפים קוביות חמאה רכה.
  4. מערבבים כ-3 דקות נוספות עד לקבלת בצק נוזלי וחלק.
  5. מכסים בניילון נצמד ושולחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים כ2/3 גובה מהתבנית של הסברינות.
  7. שולחים לתפיחה נוספת עד שהסברינות מגיעות לגובה התבנית.
  8. בינתיים מכינים את הסירופ:
  9. מערבבים מים וסוכר ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ10 דקות או עד להסמכה של הסירופ.
  10. מוסיפים את הרום ומערבבים היטב. מכבים את האש.
  11. אופים את הסברינות בחום של 180 מעלות עד להזהבה מלאה, כ-20 דקות בערך.
  12. לוקחים את הסברינות החמות ומעבירים לסיר עם הסירופ ונותנים להם לספוג את הנוזלים משני הצדדים כמה דקות טובות. מעבירים לתבנית או צלחת הגשה.
  13. בקערה מקציפים את השמנת יחד עם החלב והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
  14. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר ומזלפים.
  15. מקשטים עם פירות העונה ומגישים.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של סברינה

עוד מתכונים כמו סברינה