עוגת גזר חורפית

מתכון להכנת עוגת גזר חורפית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

עוגת גזר חורפית משגעת שהכי כיף להתפנק איתה בימים גשומים וקרים עם כוס תה חם מול הטלוויזיה.
עוגת הגזר מאוד קלה ומהירה להכנה ומלכלכת רק 2 קערות.
אין  צורך במיקסרים או בהקצפות. פשוט מערבבים את החומרים היבשים עם החומרים הרטובים בעזרת מטרפה או כף עץ והבלילה מוכנה לאפיה.
תהנו.

מרכיבים להכנת עוגת גזר חורפית

  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 4 כוסות גזר מגורד
  • 4 ביצים
  • 1 כוס שמן סויה/ קנולה
  • 2 כפיות קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת עוגת גזר חורפית

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח יחד עם אבקת האפייה, סודה לשתייה , סוכר והתבלינים.
  2. בקערה נוספת מערבבים יחד את השמן והביצים.
  3. שופכים את תערובת הרטובים לקערה עם תערובת היבשים ומערבבים מעט.
  4. מוסיפים פנימה אגוזים וגזר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ ואופים בחום בינוני (170-180 מעלות ) כ- 35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
  6. מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים לה להתקרר לגמרי.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של עוגת גזר חורפית

עוד מתכונים כמו עוגת גזר חורפית