פופקורן מתוק בשלושה טעמים

מתכון פופקורן מתוק

מתכון להכנת פופקורן מתוק בשלושה טעמים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

אין כמו לשבת לנוח מול הטלוויזיה עם קערה ענקית של פופקורן.
הפעם לקחתי את הפופקורן צעד אחד קדימה ושדרגתי אותו עם טעמים חדשים ומעניינים .
מתכון לפופקורן מתוק בטעמים של חמאה וקרמל, שוקולד ואפילו תות!
את הפופקורן מכינים כרגיל (מטגנים בסיר), או אם מתחשק לכם להתעצל קצת, אפשר גם להכין פופקורן בשקית במיקרוגל,
בתנאי שהפופקורן בטעם טבעי או אפילו להשתמש בפופקורן קנוי מוכן שמגיע בשקית.
תהנו.

מרכיבים להכנת פופקורן מתוק בשלושה טעמים

  • 4 כפות שמן סויה/קנולה
  • 1 כוס גרעיני פופקורן
  • מלח לפי הטעם
  • לציפוי חמאה וקרמל:
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות מים
  • 50 גרם חמאה
  • לציפוי שוקולדי:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 40 גרם חמאה
  • לציפוי בטעם תות:
  • 60 גרם חמאה
  • 3 כפות סירופ תירס בהיר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 חבילה של ג'לי בטעם תום
  • מעט צבע מאכל אדום בג'ל לחיזוק הצבע ( לא חובה )
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת פופקורן מתוק בשלושה טעמים

  1. מכינים את הפופקורן: מחממים שמן בסיר גדול . שופכים פנימה את הפופקורן בשכבה אחידה ושטוחה .
  2. מתבלים במלח ומכסים במכסה. מבשלים עד שקול הפופקורן המתפוצץ מפסיק. מעבירים לקערה.
  3. לסירופ בטעם תות:
  4. מבשלים בסיר קטן את החמאה יחד עם הסירופ תירס עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לסף רתיחה.
  5. מוסיפים פנימה את הסוכר ומבשלים עד לרתיחה. מוסיפים מאת הג'לי תות ומערבבים. מוסיפים מעט צבע מאכל אם רוצים בשלב זה. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
  6. שופכים מעל הפופקורן את התערובת ומערבבים היטב עד לציפוי מלא של הפופקורן.
  7. משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתקרר. מגישים מיד.
  8. לסירופ קרמל וחמאה:
  9. בסיר קטן מחממים סוכר עם מים. מבשלים עד לקבלת צבע ענברי.
  10. מוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים היטב. מורידים מהאש ושופכים מעל הקערה עם הפופקורן. מערבבים היטב .
  11. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים היטב. מניחים להתקרר. מגישים מיד.
  12. לסירופ שוקולד:
  13. ממיסים יחד חמאה עם שוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.
  14. שופכים מעל תערובת הפופקורן ומערבבים היטב.
  15. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים היטב. מעבירים לאפייה בחום של 150 מעלות ל-20 דקות של ייבוש.
  16. מערבבים תוך כדי האפייה כל 5 דקות. מניחים להתקרר בחוץ.
  17. מעבירים לקופסא אטומה או זוללים מיד.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של פופקורן מתוק בשלושה טעמים

עוד מתכונים כמו פופקורן מתוק בשלושה טעמים