מתכון פשוט לפוקאצ’ה איטלקית עם עגבניות טריות, רוטב פסטו והמון שמן זית איכותי.
מה שכיף בפוקאצ’ה הוא שאפשר לשחק איתה הרבה.
את הפוקאצ’ה אפשר לתבל עם עשבי תיבול טריים כמו זעתר,אורגנו טרי, רוזמרין או כל עשב תיבול אחר לפי טעמכם האישי. אפשר להוסיף גבינות מגורדות מעל, כמו פרמזן, בולגרית, פטה או גבינת עיזים וכמובן לשחק עם הירקות שמניחים מעל.
שילובים ממולצים :
חצילים קלויים/ מטוגנים עם גבינה בולגרית וזעתר
פלפלים קלויים עם גבינת עיזים/ גבינת פטה
פטריות טריות פרוסות מתובלות בהמון שמן זית ומעט מלח
זוקיני חתוך לפרוסות/ רצועות
בצל מטוגן עם גבינת עיזים
עגבניות פרוסות
עגבניות שרי חצויות
והכי חשוב המון ממרח פסטו מעל הפוקאצ’ה כשהיא יוצאת חמה מהתנור.
את הפסטו ניתן להכין לבד ממגוון עשבי תיבול שיש לכם בבית או פשוט לקנות בסופר.