פיתה עם זעתר

פיתה עם זעתר

מתכון להכנת פיתה עם זעתר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
מתכון פשוט מהיר לפיתה עם זעתר שפשוט אי אפשר לסרב לה. הפיתות רכות ומפנקות ולא ישאירו אף אחד בבית אדיש.
אני חייבת לציין שהמתכון הזה הוא לא לשומרי הגזרה, כי יש בו שמן זית בשפע, אז להיזהר בכמויות.
 

מרכיבים להכנת פיתה עם זעתר

  • לבצק:
  • 1 קילו קמח
  • חצי שקית שמרית
  • כף מלח
  • 2 כפות סוכר
  • רבע כוס שמן זית
  • 2-2.5 כוסות מים
  • לציפוי הזעתר:
  • כוס זעתר עם שומשום
  • מיץ מחצי לימון
  • שמן זית
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת פיתה עם זעתר

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים עד שנוצר בצק אחיד וגמיש,מניחים לתפיחה לשעתיים. לאחר התפיחה מחלקים את הבצק ל10-12 כדורים ומרדדים לעיגולים בגודל הרצוי. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה בצורה מרווחת.
  2. מכינים את ציפוי הזעתר: מערבבים את כל החומרים ביחד עד שנוצרת מעין משחה דלילה שאפשר למרוח על הבצק. מורחים בנדיבות עם כפית את ציפוי הזעתר על הפיתות ומשאירים את השוליים נקיים.
  3. אופים בחום של 190 מעלות בערך 15 דקות, עד שהפיתות מזהיבות ויש ריח מטריף של זעתר בכל הבית. מוצאים את הפיתות מהתנור ומזלפים עוד שמן זית מלמעלה... כן אני יודעת שזה לא מתכון דיאטטי בלשון המעטה אבל זה כ"כ טעים שזה פשוט שווה כל קלוריה! בתיאבון .

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של פיתה עם זעתר

עוד מתכונים כמו פיתה עם זעתר