פסטרמה ביתית מדהימה

פסטרמה ביתית

מתכון להכנת פסטרמה ביתית מדהימה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

מתכון פשוט מאוד וטעים בטירוף לפסטרמה ביתית שאחרי שתכינו פעם אחת, לעולם לא תקנו יותר בסופר.
הפסטרמה טעימה גם בטמפרטורת החדר וגם קרה בכריכים.
אל תוותרו על שלב ההשרייה. בעבר ניסתי לקצר תהליכים ולוותר על שלב זה, אך הפסטרמה יוצאת יבשה יותר ועם פחות טעמים.
אז גשו למטבח וכבר מחר תוכלו להנות מפסטרמה נפלאה לכל השבוע ( אם תצליחו לא לסיים הכל באותו היום.)

תהנו.

מרכיבים להכנת פסטרמה ביתית מדהימה

  • חזה הודו נקבה שלם גדול ונקי
  • למשרה:
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף מלח גס
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • לציפוי:
  • 4 כפות דבש
  • 1 כף פלפל שחור גרוס או לפי הטעם
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מעושנת/מתוקה
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת פסטרמה ביתית מדהימה

  1. מערבבים את כל חומרי המשרה לתערובת אחידה ומניחים בפנים את חזה ההודו. מכסים היטב עם ניילון נצמד ושולחים למנוחה ל24 שעות.
  2. מידי כמה שעות הופכים את חזה ההודו כדי שהמשרה יגיע לכל חלקי החזה.
  3. מוציאים את חזה ההודו מהמשרה ושוטפים היטב.
  4. בקערה מערבבים את כל חומרי הציפוי היטב ומורחים מכל הכיוונים על חזה ההודו.
  5. מניחים את ההודו על רשת בכדי שיצלה בתנור ולא יתבשל בנוזלים של עצמו.
  6. אופים ב 170 מעלות כשעה או עד שחזה ההודו מוכן לכל אורכו.
  7. מניחים לחזה ההודו להתקרר מעט. פורסים דק וזוללים! בתיאבון .

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של פסטרמה ביתית מדהימה

עוד מתכונים כמו פסטרמה ביתית מדהימה