פשטידת גבינה במחבת (עג’ה)

פשטידת גבינה במחבת
פשטידת גבינה במחבת

מתכון להכנת פשטידת גבינה במחבת (עג’ה)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

ספק פשטידה ספק חביתה, אבל ללא ספק טעים בטירוף!
את המתכון הנפלא הזה קיבלתי מבחורה מוכשרת בשם תמי גוגו שהצליחה לסחוף אחריה קבוצה שלמה בפייסבוק בשם אמהות מבשלות.
את הפשטידה מכינים ממש ב-5 דקות של ערבוב כמה חומרים בקערה והופ שופכים למחבת.
משם הדרך לארוחת ערב טעימה וקלילה קרובה מתמיד…
את המתכון הבסיסי ניתן לשדרג בעזרת כמה תוספות פשוטות כמו תירס, פטריות, בצל מטוגן ועשבי תיבול .
אני את שלי בחרתי להגיש עם מעט פטרוזיליה קצוצה ועירית.
תהנו.

מרכיבים להכנת פשטידת גבינה במחבת (עג’ה)

  • 1 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 200 גרם גבינה צהובה/ קשקבל/ צ'דר או כל גבינה קשה אחרת שאתם אוהבים מגורדת
  • 100 גרם גבינה בולגרית/ פטה/ עיזים
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית מלח
  • 20 גרם חמאה מומסת לטיגון הפשטידה
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת פשטידת גבינה במחבת (עג’ה)

  1. בקערה מערבבים את החלב יחד עם הביצה. מוסיפים את הגבינות ואת הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. מחממים מחבת גדולה ומוסיפים את החמאה.
  3. שופכים את תערובת הפשטידה למחבת ומכסים במכסה.
  4. מבשלים עד שהצד התחתון מזהיב יפה והצד העליון כמעט יבש .
  5. הופכים את הפשטידה בעזרת מרית ומזהיבים גם את הצד השני.
  6. מגישים חם ליד סלט ירוק ונהנים .

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של פשטידת גבינה במחבת (עג’ה)

עוד מתכונים כמו פשטידת גבינה במחבת (עג’ה)