נכון או לא: 5 מיתוסים על אוכל שלא ידעתם שהם מיתוסים

דחפים באכילה
פרסומת

מיתוסים – הם בכל מקום. הבעיה היא שבלי לבדוק דברים לעומק אנחנו לא יודעים שמיתוס הוא מיתוס. יצאנו (פתחנו דפדפן) ובדקנו כמה מיתוסים נפוצים הקשורים באוכל. התוצאה – מפתיעה.

הנוזל האדום בסטייק הוא דם

לא נכון – מרבית הדם שבבקר מנוקז ממנו עוד לפני שהוא מגיע אלינו מוכן לבישול ורק כמות מועטה ממנו נשארת ברקמות השריר שבבשר. זו הסיבה מדוע אנחנו לא רואים דם בכל מקום כשאנחנו קונים בשר בסופר או אצל הקצב.

הנוזל האדום שניגר בעת בישול הזר הוא למעשה מים וחלבון בשם מיוגלובין הנמצא בבשר ומקנה לו את צבעו האדום העז. בפעם הבאה שאתם עושים על האש ומישהו מתלונן שהבשר נא מדי ושיש יותר מדי דם בצלחת שלו, תרביצו בו תורה.

בשר אדום

אכילה מוגזמת של גזר תצבע אותך בכתום

נכון – אם תאכלו יותר מדי גזר העור שלכם יקבל גוון כתום. התופעה נקראת קרוטינמיה והיא נגמרת עקב צריכה מוגזמת של קרוטין, פיגמנט המצוי בשפע בירקות כתומים ונותן להם את צבעם.

יצא לכם אי פעם לראות תינוק עם אף כתום במיוחד? בהנחה שהתינוק לא עבר ליל הילולים ושתייה מוגזמת, האף הכתום שלו פשוט מעיד על כך שמאכילים אותו ביותר מדי ירקות כתומים. האיברים שיצבעו ראשונים בדרך כלל הם האף או כפות הידיים.

התופעה יכולה להיגרם ע”י מגוון של ירקות כתומים כמו דלעת, בטטה וחבריהם החולקים את הצבע הכתום.

גזר

מי שאוכל בלילה משמין בבוקר

לא נכון -כמה פעמים שמעתם מישהו אומר “אני לא אוכל אחרי השעה X בערב”? למרות שמבחינה תזונתית נכון לשמור על דיאטה קבועה ומובנית, קלוריות הן קלוריות הן קלוריות ואלו שנצרכות בלילה משמינות באותה המידה כמו אלו שנצרכות בבוקר. בסופו של דבר מה שמשנה באמת הוא כמות הקלוריות שצרכנו ולא מתי צרכנו אותן. זה עדיין לא נותן לכם תירוץ לדחוף את כל תכולת המקרר לפה שלכם באמצע הלילה.

קלוריות הן קלוריות

 יש לך חשק עז לאכול משהו בגלל מחסור בגוף

לא נכון – חשק עז לאכול משהו (אצל נשים בהריון, למשל) עונה על צורך רגשי ולא על צורך פיזי. אנחנו בדרך כלל חושקים במאכל מסוים בצורה עזה כאשר הדיאטה שלנו משמעממת אותנו ואנחנו זקוקים לגיוון או כאשר אנחנו יודעים שאסור לנו לאכול את זה. עם זאת, מחסור בברזל כן גורם לבני אדם לחשק עז למאכלים מסוימים, אבל לא בדיוק המאכלים הנכונים – דווח על כך שאנשים עם מחסור חמור בברזל רצו לאכול קוביות קרח ואפילו חימר ובטון. לכו תבינו.

בפעם הבאה שממש מתחשק לכם לאכול משהו, אל תתרצו את זה במחסור, מותר להתפנק לפעמים. מה אני? אמא שלכם?

דחפים באכילה
תמונה: SheKnows

 הוספת מלח למים גורמת להם לרתוח מהר יותר

לא נכון, בערך – שמענו את זה משפים, בשלנים חובבים, חברים ומהכלב של השכן – כדי לגרום למים לרתוח מהר יותר צריך להוסיף מלח. האמנם?

מלח יכול לשנות את נקודת הרתיחה של המים, אך על מנת שהשינוי יהיה מורגש יהיה עלינו להוסיף כל כך הרבה מלח למים שהתוצאה תהיה בלתי אכילה, וגם אז השינוי יהיה נמוך ממעלה אחד מסכנה ובודדה.

מלח

לקחים

תפסיקו להיבהל מהדם בצלחת, אל תגזימו עם הגזר, אוכל לא יהפוך אתכם לגרמלין באמצע הלילה ותתחילו לחסוך במלח.

פרסומת
שתפו
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

רוצה להתעדכן בכל פעם שאני מפרסמת מתכון חדש?