ביצה בקן – הגרסה המשודרגת

ביצה בקן – הגרסה המשודרגת

ביצה בקן, הגרסה המשודרגת! או אולי בעצם שקשוקה בקן?!?
מאפה נפלא וכיפי לארוחת בוקר או ערב קלילה שלוקחת את הביצה בקן המוכרת ואהובה צעד אחד קדימה.
הילדים שלכם הולכים למות על זה וביננו… גם המבוגרים יהנו לא פחות.

תהנו.

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 1/2 קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • בין כוס לכוס וחצי מים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • למילוי:
  • שקשוקה שהכנו מבעוד מועד/רוטב עגבניות/מטבוחה/רוטב פיצה מוכן
  • 6-8 ביצים
  • ביצה טרופה להבריש על המאפים
  • שומשום/קצח/ מלח גס

 

שלבי הכנת המתכון

  1. להכנת הבצק:
  2. מערבבים בקערת המיקסר את כל חומרי הבצק ולשים עם וו לישה עד שנוצר בצק חלק ואחיד, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים. לוקח בערך 10-12 דקות של לישה טובה במיקסר.
  3. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומניחים בצד עד להכפלת הנפח.
  4. מוציאים את הבצק ומחלקים ל6-8 כדורים.
  5. בעזרת הידיים משטחים את כדור הבצק במרכז בלבד וכך יוצרים שוליים מסביב לשקע שנוצר.
  6. מעל כל שקע מורחים כף רוטב ומעל מניחים ביצה (גודל M)
  7. מברישים את שולי המאפים בביצה טרופה ומפזרים שומשום/קצח/ מלח גס.
  8. מתפיחים עוד כ20 דקות ושולחים לתנור לחום של 180 מעלות עד שהמאפה שחום והביצה מוכנה. לוקח כ20 דקות. בתיאבון !

ביצה בקן משודרגת

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.