בורקיטס גבינה של שבת בבוקר

מתכון להכנת בורקיטס גבינה של שבת בבוקר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
איך אני אוהבת להתעורר מוקדם בשבת, כשכולם עוד במיטות, לשבת עם כוס קפה בשקט ושלווה עם עצמי
ואז להיכנס למטבח ולהכין את המאפה המושלם הזה.
הריח שממלא את הבית בזמן האפייה יגרום לכם לפנטז על הרגע שבו תנגסו בעונג הקטן והמושלם הזה וידאג להעיר את שאר בני הבית.
הכי טעים להגיש עם ביצה קשה ליד וירקות טריים.
תהנו.

מרכיבים להכנת בורקיטס גבינה של שבת בבוקר

  • לבצק:
  • 1/3 3 כוסות קמח (500 גר')
  • 1/2 שקית שמרית
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף חומץ
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 3/4 כוס מים
  • למלית:
  • חצי קוביה של גבינת פטה מגוררת
  • כוס גבינה צהובה מגורדת
  • 4-5 כפות גבינת כנען
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת בורקיטס גבינה של שבת בבוקר

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר מלבד המים, את המים מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה. ממשיכים ללוש את הבצק עד שנוצק בצק אחיד ורך (בערך 4 דקות ). מניחים את הבצק בקערה מכוסה לתפיחה של 30-40 דקות.
  2. בינתיים מכינים את המלית: מערבבים בקערה את תערובת הגבינות ומתבלים בפלפל שחור ומעט מלח אם צריך.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של 1 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בעזרת חותכן או קערה קטנה. על כל עיגול מניחים כף גדושה מהמלית, בעזרת האצבע מורחים על עיגול הבצק מעט מים בשוליים ומקפלים לחצי. מהדקים היטב בעזרת הידיים .
  4. מעבירים את הבורקיטס לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום וקצח. משאירים לתפיחה בתבנית של כחצי שעה. אופים בחום של 180 מעלות כ- 15 דקות עד שהמאפה שחום וריחני.
  5. מגישים עם ביצים קשות וסלט ירקות טרי. בתיאבון!

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של בורקיטס גבינה של שבת בבוקר

עוד מתכונים כמו בורקיטס גבינה של שבת בבוקר