אחד הסירים שהכי כיף לקבל, זה בדיוק הסיר הזה!
מלא בבצלים מקורמלים ונמסים בפה, מלאים בבשר ואורז עם טעם מתוק- חמוץ משגע.
תהנו.
מתכון להכנת בצלים ממולאים בבשר ואורז
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
מרכיבים להכנת בצלים ממולאים בבשר ואורז
- 6-7 בצלים גדולים קלופים
- למלית:
- 1 כוס אורז
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- 200 גרם בשר בקר טחון
- עגבנייה אחת קצוצה דק
- 1 כפית שטוחה בהרט
- 1 כף שמן זית
- מלח לפי הטעם
- לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות סילאן
- מיץ מחצי לימון סחוט
- מים עד לכיסוי חצי הגובה של הבצלים
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!
שלבי הכנת בצלים ממולאים בבשר ואורז
- לוקחים את הבצלים וחורצים אותם לאורכם עד למרכז ומניחים בסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים משהו כמו 20-25 דקות, או עד שהבצלים מתרככים מעט.
- בקערה מערבבים את מרכיבי המלית: מערבבים יחד אורז עם בשר טחון, עגבנייה קצוצה ופטרוזיליה. מתבלים במלח ובהרט ושמן זית.
- כשהבצלים מוכנים מקררים אותם ומפרידים לעלים.
- כל עלה ממלאים בבערך כף גדושה של מלית ומגלגלים לגליל. כך ממשיכים עם כל הבצלים.
- מחממים שמן זית בסיר שטוח ורחב ומטגנים קלות את הבצלים הממולאים עד להזהבה יפה. מוסיפים פנימה את הסילאן, המים ומלח לפי הטעם.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש הכי נמוכה לבערך שעה- שעה וחצי. אם המים נגמרים במהלך הבישול מוסיפים מעט מים.
- טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את מיץ הלימון. בשלב זה הבצלים מוכנים אבל אני אוהבת לפתוח את המכסה ולהכניס לתנור לחום של 190 מעלות לעוד 5 -10 דקות לקבל צריבה יפה.
עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש
תמונות של בצלים ממולאים בבשר ואורז
- פורסם: יולי 19, 2020
- תויג ב: עוף ובשר
לירז כהן
לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא ל-2 בנות יפיפיות. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.