בצלים ממולאים בבשר ואורז

מתכון להכנת בצלים ממולאים בבשר ואורז

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

אחד הסירים שהכי כיף לקבל, זה בדיוק הסיר הזה!
מלא בבצלים מקורמלים ונמסים בפה, מלאים בבשר ואורז עם טעם מתוק- חמוץ משגע.
תהנו.

מרכיבים להכנת בצלים ממולאים בבשר ואורז

  • 6-7 בצלים גדולים קלופים
  • למלית:
  • 1 כוס אורז
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 200 גרם בשר בקר טחון
  • עגבנייה אחת קצוצה דק
  • 1 כפית שטוחה בהרט
  • 1 כף שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • לרוטב:
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות סילאן
  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • מים עד לכיסוי חצי הגובה של הבצלים
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת בצלים ממולאים בבשר ואורז

  1. לוקחים את הבצלים וחורצים אותם לאורכם עד למרכז ומניחים בסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש ומבשלים משהו כמו 20-25 דקות, או עד שהבצלים מתרככים מעט.
  3. בקערה מערבבים את מרכיבי המלית: מערבבים יחד אורז עם בשר טחון, עגבנייה קצוצה ופטרוזיליה. מתבלים במלח ובהרט ושמן זית.
  4. כשהבצלים מוכנים מקררים אותם ומפרידים לעלים.
  5. כל עלה ממלאים בבערך כף גדושה של מלית ומגלגלים לגליל. כך ממשיכים עם כל הבצלים.
  6. מחממים שמן זית בסיר שטוח ורחב ומטגנים קלות את הבצלים הממולאים עד להזהבה יפה. מוסיפים פנימה את הסילאן, המים ומלח לפי הטעם.
  7. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש הכי נמוכה לבערך שעה- שעה וחצי. אם המים נגמרים במהלך הבישול מוסיפים מעט מים.
  8. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את מיץ הלימון. בשלב זה הבצלים מוכנים אבל אני אוהבת לפתוח את המכסה ולהכניס לתנור לחום של 190 מעלות לעוד 5 -10 דקות לקבל צריבה יפה.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של בצלים ממולאים בבשר ואורז

עוד מתכונים כמו בצלים ממולאים בבשר ואורז