מתכון אסייתי משגע לחזה עוף פריך ברוטב חמוץ מתוק שאי אפשר להפסיק לאכול !
את המתכון הזה כולם יאהבו – גם ילדים וגם מבוגרים.
אז אם נמאס לכם להכין כל הזמן רק שניצלים מחזה עוף, נסו את המתכון הזה ולא תתאכזבו.
המתכון קל ופשוט לביצוע והתוצאה נפלאה…
תהנו.
מתכון להכנת חזה עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
מרכיבים להכנת חזה עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק
- 500 גרם חזה עוף פרוס לקוביות בגודל בינוני
- לבלילת טמפורה:
- 2 כוסות קמח טמפורה
- בערך כוס מי קרח
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית צ'ילי
- 1 כף אבקת שום
- לרוטב:
- 5 כפות דבש
- 1/4 כוס סויה
- 3 כפות סוכר
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- מיץ מחצי לימון סחוט
- 1/4 כוס מים
- 1 בקבוק שמן סויה/ קנולה לטיגון
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!
שלבי הכנת חזה עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק
- מכינים את הרוטב: שופכים את כל מרכיבי הרוטב לסיר קטן ומביאים לרתיחה.
- מצמצמים את הרוטב כ-5 דקות ברתיחה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מכבים את האש ומניחים בצד.
- מחממים בסיר בינוני שמן לטיגון עמוק.
- בינתיים מכינים את בלילת הטמפורה: מערבבים את קמח הטמפורה יחד עם התבלינים. מוסיפים את המים ומערבבים. הבלילה צריכה להיות סמיכה, אבל לא בצקית (אם צריך מוסיפים מים )
- מערבבים את קוביות חזה העוף בציפוי הטמפורה ומעבירים ישירות לטיגון עמוק.
- מוציאים את חזה העוף כשהציפוי זהוב ופריך ומעבירים ישירות לרוטב. מצפים היטב מכל הכיוונים ומגישים לצד אורז לבן פשוט או נודלס מוקפץ. בתיאבון !
עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש
תמונות של חזה עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק
- פורסם: ספטמבר 24, 2014
- תויג ב: עוף ובשר
לירז כהן
לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא ל-2 בנות יפיפיות. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.