טולומבה הן סופגניות טורקיות קטנטנות ספוגות בסירופ מתוק שאי אפשר להפסיק לאכול…
הן רכות ומתוקות עם המון סירופ שנוזל לפה כשנוגסים בהן ובקיצור הן פשוט מושלמות !
הסופגניות עשויות מבצק רבוך ( בדומה לפחזניות) שמכינים בסיר ולאחר מכן מעבירים ללישה קצרה במיקסר והן מאוד קלות להכנה.
את הסופגניות מזלפים אל תוך שמן עמוק וישר מעבירים להשתכשכות בסירופ המתוק.
תהנו .

מתכון להכנת טולומבה – סופגניות קטנות בסירופ סוכר
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
מרכיבים להכנת טולומבה – סופגניות קטנות בסירופ סוכר
- 1/2 1 כוסות קמח
- 1 כוס מים
- 50 גרם מרגרינה
- קורט מלח
- 2 כפות סולת
- 3 ביצים גודל L
- שמן סויה לטיגון עמוק
- לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס דבש
- 1/2 1 כוסות מים
- 1 כפית מי ורדים
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!
שלבי הכנת טולומבה – סופגניות קטנות בסירופ סוכר
- מתחילים עם הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה את הסוכר יחד עם המים והדבש ומבשלים כ- 15 דקות עד להסמכה של הסירופ.
- בסיר קטן ממיסים מרגרינה עם כוס מים וקורט מלח.
- כנוזלים מגיעים לרתיחה, מוסיפים את הקמח והסולת ומערבבים היטב.
- כשהבצק מתאחד לגוש אחד, מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים מעט לקרר את הבצק.
- בשלב זה מחממים שמן לטיגון.
- מוסיפים את הביצים, אחת אחת בכל פעם, עד שנבלעות בבצק ונוצר בצק חלק ומבריק.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר משונן.
- מזלפים אל תוך הסיר עם השמן את הבצק וגוזרים בעזרת מספרים בכדי ליצור סופגניות קטמות.
- מטגנים על אש בינונית עד להזהבה יפה משני הצדדים.
- מוסיפים לסירופ את מי הורדים ומיץ הלימון ומכבים את האש.
- מעבירים את הסופגניות לנייר סופג ומיד אל תוך הסיר עם הסירופ.
- מעבירים את הסופגניות לצלחת הגשה ומתענגים !
עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש
תמונות של טולומבה – סופגניות קטנות בסירופ סוכר

לירז כהן
לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא ל-2 בנות יפיפיות. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.