איך אני אוהבת כרוב ממולא!!
הטעם של הכרוב עם המילוי והרוטב החמצמץ הזה… פשוט מושלם.
מתכון קל ופשוט לכרוב ממולא טעים טעים.
תהנו.
מתכון להכנת כרוב ממולא בבשר ואורז
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
מרכיבים להכנת כרוב ממולא בבשר ואורז
- 1 כרוב בינוני מבושל במים רותחים 10 דקות ומצונן.
- למילוי:
- 400 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל מגורד
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
- חצי צרור כוסברה קצוצה
- 1 כוס אורז מבושל חצי בישול
- כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית בהרט
- לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף סוכר
- מלח לפי הטעם
- מיץ מלימון שלם
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!
שלבי הכנת כרוב ממולא בבשר ואורז
- מוצאים לכרוב את הליבה ומבשלים אותו בסיר עם מים רותחים כ10 דקות. מצננים ומפרידים לעלים.
- מבשלים את כוס האורז בהרבה מים ומלח עד לחצי בישול.
- בקערה מערבבים את כל חומרי תערובת הבשר לתערובת אחידה. מוסיפים פנימה את האורז ומערבבים היטב.
- לוקחים עלה וחותכים אותו לחצי לאורכו ומוציאים את "האדרה" של הכרוב.
- לוקחים מחצית העלה ומניחים בערך 2 כפות מילוי לאורכו ומגלגלים לגליל ארוך וצר. כך ממשיכים עם כל העלים.
- כשמגיעים לעלים הפנימיים של הכרוב והם קטנים מידי למילוי, חותכים אותם גס ומניחים בתחתית הסיר.
- מסדרים את הכרוב הממולא באופן צפוף בסיר.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב מלבד מיץ הלימון.
- שופכים את הרוטב על הכרוב ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עוד כחצי שעה.
- כשהכרוב מוכן סוחטים מעליו מיץ מלימון שלם.
עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש
תמונות של כרוב ממולא בבשר ואורז
- פורסם: יולי 20, 2020
- תויג ב: עוף ובשר
לירז כהן
לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא ל-2 בנות יפיפיות. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.