מאפי שמרים במילוי קרם וניל ונגי×ĸו×Ē ×Š×•×§×•×œ×“

מאפה שמרים

מ×Ēכון להכנ×Ē ×ž××¤×™ שמרים במילוי קרם וניל ונגי×ĸו×Ē ×Š×•×§×•×œ×“

שי×Ēות ב facebook
שי×Ēות ב twitter
שי×Ēות ב pinterest
שי×Ēות ב email

אם ×ĸוד לא הספק×Ēם להבין א×Ē ×–×” ×ĸליי , אז אני מאוד אוהב×Ē ×œ×ĸבוד ×ĸם ב×Ļקים בכלל ו×ĸם ב×Ļ×§ שמרים בפרט. ב×Ļקים הם האהבה האמי×Ēי×Ē ×Š×œ×™.
מב×Ļ×§ חסר ×Ļב×ĸ ו×Ļורה יו×Ļאים מאפים אוורירים, שחומים ו×ĸם ריח שיכול ×œ×”×˜×¨×™×Ŗ.
כל מה שנו×Ēר ל×ĸשו×Ē ×”×•× רק להחליט איזה מלי×Ē ×ž×Ēחשק באו×Ēו הרג×ĸ והאפשרויו×Ē ×”×Ÿ אינסופיו×Ē. פשוט ×Ē×ĸנוג.
הפ×ĸם קיבל×Ēם מ×Ēכון קלאסי ל×ĸוגו×Ē ×Š×ž×¨×™× קטנו×Ē ×•×Š×•×‘×‘×•×Ē ×Š××™ אפ׊ר להפסיק לאכול.
שבלולי שמרים במלי×Ē ×•× ×™×œ ×ĸם שברי שוקולד חלב, או במילים אחרו×Ē … שלמו×Ē!

א×Ēם ×ĸוד פה? גשו ל×ĸבודה !

מרכיבים להכנ×Ē ×ž××¤×™ שמרים במילוי קרם וניל ונגי×ĸו×Ē ×Š×•×§×•×œ×“

  • לב×Ļ×§ שמרים:
  • 500 גרם קמח
  • 1 ×›×Ŗ שמרים יבשים
  • 1 ×›×Ŗ שטוחה אבק×Ē ×’×œ×•×˜×Ÿ ( לא חובה )
  • 1/2 כפי×Ē ×ž×œ×—
  • 1/3 כוס סוכר
  • 3/4 כוס חלב קר
  • 2 בי×Ļים גודל L
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 בי×Ļה טרופה להברש×Ē ×”×ĸוגה
  • לקרם וניל (פטיסייר)
  • 2 כוסו×Ē ×—×œ×‘
  • 4 חלמונים
  • 5 כפו×Ē ×Š×˜×•×—×•×Ē ×§×•×¨× ×¤×œ×•×¨
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 מקל וניל ח×Ļוי לאורכו
  • 150 גרם שוקולד חלב שבור לקוביו×Ē ×§×˜× ×•×Ē ××• שוקולד ×Ļ'יפס
  • לסירופ סוכר:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
â„šī¸ מס×Ēבכים ×ĸם המידו×Ē ×Š×œ המ×Ļרכים? קראו א×Ē ×ž×“×¨×™×š המר×Ē ×ž×™×“×•×Ē ×•×ž×Š×§×•×œ×•×Ē ×‘×‘×™×Š×•×œ ואפיה שלי!

שלבי הכנ×Ē ×ž××¤×™ שמרים במילוי קרם וניל ונגי×ĸו×Ē ×Š×•×§×•×œ×“

  1. מכינים א×Ē ×”×‘×Ļ×§: בק×ĸר×Ē ×ž×™×§×Ą×¨ ×ĸם וו לישה מ×ĸרבבים יחד קמח ×ĸם שמרים.
  2. מוסיפים סוכר,אבק×Ē ×’×œ×•×˜×Ÿ ומלח ומ×ĸרבבים היטב.
  3. שופכים פנימה א×Ē ×”×‘×™×Ļים והחלב ומ×Ēחילים בלישה של הב×Ļ×§.×Ēוך כדי לישה מוסיפים ח×Ēיכו×Ē ×§×˜× ×•×Ē ×Š×œ חמאה, ×ĸד שהן נבל×ĸו×Ē ×‘×‘×Ļ×§.
  4. ממשיכים ללוש א×Ē ×”×‘×Ļ×§ ×ĸד שהוא נפרד מהדפנו×Ē ×Š×œ×• וכולו ×ž×œ×•×¤×Ŗ סביב וו הלישה. איך יוד×ĸים שהב×Ļ×§ מוכן? מו×Ļיאים ח×Ēיכ×Ē ×‘×Ļ×§ קטנה וב×ĸדינו×Ē ×ž×•×Ēחים או×Ēה ×ĸד שהב×Ļ×§ נהיה ×Š×§×•×Ŗ וני×Ēן לראו×Ē ×“×¨×›×• , אך לא נקר×ĸ. הלישה לוקח×Ē 10 דקו×Ē ×‘×ĸרך.
  5. מכסים א×Ē ×”×‘×Ļ×§ בניילון × ×Ļמד ושולחים ל×Ēפיחה ×ĸד להכפל×Ē ×”× ×¤×—.
  6. בינ×Ēיים מכינים א×Ē ×”×§×¨× פטיסייר: בסיר קטן מחממים כוס וח×Ļי חלב יחד ×ĸם ח×Ļי כוס סוכר ומקל וניל. ( חו×Ēכים א×Ē ×ž×§×œ הוניל ל2 ח×Ļאים ומו×Ļאים ב×ĸזר×Ē ×’×‘ של סכין א×Ē ×›×œ הגרגירים המדהימים של הוניל ושופכים לסיר יחד ×ĸם המקל הח×Ļוי ).
  7. בק×ĸרה נפרד×Ē ×ž×ĸרבבים יחד ח×Ļי כוס חלב ×ĸם 5 כפו×Ē ×Š×˜×•×—×•×Ē ×§×•×¨× ×¤×œ×•×¨. מוודאים שאין גושים ומ×ĸרבבים פנימה א×Ē ×”×—×œ×ž×•× ×™×.
  8. כשהחלב בסיר מגי×ĸ ×œ×Ą×Ŗ ר×Ēיחה שופכים או×Ēו בזרם דק לק×ĸר×Ē ×”×—×œ×ž×•× ×™× ×Ēוך כדי ×ĸרבוב מ×Ēמיד ב×ĸזר×Ē ×ž×˜×¨×¤×”.
  9. שופכים א×Ē ×”×Ē×ĸרוב×Ē ×—×–×¨×” אל הסיר ומחזירים לאש. לא ×ĸוזבים א×Ē ×”×Ą×™×¨ לרג×ĸ ! מ×ĸרבבים כל הזמן ב×ĸזר×Ē ×ž×˜×¨×¤×” בכדי שלא נקבל חבי×Ēה מ×Ēוקה.
  10. ממשיכים לבשל א×Ē ×”×Ē×ĸרוב×Ē ×Ēוך כדי ×ĸרבוב ×ĸד שמרגישים שה×Ē×ĸרוב×Ē ×”×•×¤×›×Ē ×œ×Ą×ž×™×›×” ונהיה יו×Ēר קשה ל×ĸרבב. מורידים מהאש ומכסים בניילון × ×Ļמד בכדי שהקרם לא יקבל קרום.
  11. לאחר שהב×Ļ×§ ×Ēפח, מו×Ļיאים או×Ēו מהק×ĸרה ומחלקים לשני חלקים.
  12. לוקחים כדור ב×Ļ×§ אחד ומרדדים ב×ĸזר×Ē ×ž×ĸרוך למלבן.
  13. מורחים ×ĸל הב×Ļ×§ שכבה אחידה של קרם הפטיסייר ומ×ĸל מפזרים שברי שוקולד חלב.
  14. מגלגלים ל×Ļור×Ē ×’×œ×™×œ/ רולדה וחו×Ēכים לח×Ēיכו×Ē ×‘×ĸובי 1 ץ"מ .
  15. מסדרים ב×Ļורה מרווח×Ē ×ĸל ×Ēבני×Ē ×ž×¨×•×¤×“×Ē ×‘× ×™×™×¨ אפייה ומברישים בבי×Ļה. שולחים ל×Ēפיחה של כח×Ļי ׊×ĸה ×ĸד ארב×ĸים דקו×Ē.
  16. לבינ×Ēיים מכינים א×Ē ×”×Ą×™×¨×•×¤" בסיר קטן מביאים לר×Ēיחה מים ×ĸם סוכר בכמויו×Ē ×Š×•×•×Ē. מבשלים כ-5 דקו×Ē , ×ĸד שסירופ מקבל ×Ļב×ĸ ×ĸנברי בהיר מאוד. מכבים א×Ē ×”××Š.
  17. אופים בחום של 180 מ×ĸלו×Ē , כ- 20 דקו×Ē ××• ×ĸד שהמאפים שחומים וריחניים.
  18. מו×Ļיאים א×Ē ×”×ž××¤×™× מה×Ēנור ומברישים מיד בסירופ סוכר. ב×Ēיאבון .

×ĸדכון א×Ļלך במייל בכל פ×ĸם שאני מ×ĸלה מ×Ēכון חדש

×Ēמונו×Ē ×Š×œ מאפי שמרים במילוי קרם וניל ונגי×ĸו×Ē ×Š×•×§×•×œ×“

×ĸוד מ×Ēכונים כמו מאפי שמרים במילוי קרם וניל ונגי×ĸו×Ē ×Š×•×§×•×œ×“