מתכון לסברינה מפנקת ומתוקה שתעלה חיוך על הפנים שכל מי שיטעם אותה. חובה לנסות!

מתכון להכנת סברינה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
מרכיבים להכנת סברינה
- 2 כוסות קמח
- 2 כפות סוכר
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 1/2 כפית מלח
- 80 גרם חמאה רכה
- 3 ביצים גודל L
- 2/3 כוס חלב פושר
- לסירופ:
- 2 כוסות מים
- 2 כוסות סוכר
- 2 כפות תמצית בטעם רום
- לציפוי:
- 1 שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
- פירות העונה
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!
שלבי הכנת סברינה
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח יחד עם השמרים.
- מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
- מוסיפים את הביצים והחלב תוך כדי לישה ולבסוף מוסיפים קוביות חמאה רכה.
- מערבבים כ-3 דקות נוספות עד לקבלת בצק נוזלי וחלק.
- מכסים בניילון נצמד ושולחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים כ2/3 גובה מהתבנית של הסברינות.
- שולחים לתפיחה נוספת עד שהסברינות מגיעות לגובה התבנית.
- בינתיים מכינים את הסירופ:
- מערבבים מים וסוכר ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ10 דקות או עד להסמכה של הסירופ.
- מוסיפים את הרום ומערבבים היטב. מכבים את האש.
- אופים את הסברינות בחום של 180 מעלות עד להזהבה מלאה, כ-20 דקות בערך.
- לוקחים את הסברינות החמות ומעבירים לסיר עם הסירופ ונותנים להם לספוג את הנוזלים משני הצדדים כמה דקות טובות. מעבירים לתבנית או צלחת הגשה.
- בקערה מקציפים את השמנת יחד עם החלב והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
- מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר ומזלפים.
- מקשטים עם פירות העונה ומגישים.
עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש
תמונות של סברינה

לירז כהן
לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא ל-2 בנות יפיפיות. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.