עוגת גזר חורפית משגעת שהכי כיף להתפנק איתה בימים גשומים וקרים עם כוס תה חם מול הטלוויזיה.
עוגת הגזר מאוד קלה ומהירה להכנה ומלכלכת רק 2 קערות.
אין צורך במיקסרים או בהקצפות. פשוט מערבבים את החומרים היבשים עם החומרים הרטובים בעזרת מטרפה או כף עץ והבלילה מוכנה לאפיה.
תהנו.
מתכון להכנת עוגת גזר חורפית
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
מרכיבים להכנת עוגת גזר חורפית
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 4 כוסות גזר מגורד
- 4 ביצים
- 1 כוס שמן סויה/ קנולה
- 2 כפיות קינמון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!
שלבי הכנת עוגת גזר חורפית
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח יחד עם אבקת האפייה, סודה לשתייה , סוכר והתבלינים.
- בקערה נוספת מערבבים יחד את השמן והביצים.
- שופכים את תערובת הרטובים לקערה עם תערובת היבשים ומערבבים מעט.
- מוסיפים פנימה אגוזים וגזר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ ואופים בחום בינוני (170-180 מעלות ) כ- 35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים לה להתקרר לגמרי.
עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש
תמונות של עוגת גזר חורפית
- פורסם: פברואר 20, 2017
- תויג ב: מתכונים לעוגות
לירז כהן
לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא ל-2 בנות יפיפיות. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.